Yandex Metrica
Reklam Görseli

ABD'de yeni anket: Başkan Trump olacak

ABD'de yeni anket: Başkan Trump olacak

ABD'de bu yıl yapılacak başkanlık seçimi için yapılan anketten esli Başkan Donald Trump'ın adı çıktı.

Dünya

23.02.2024, 22:50

ABD'de başkanlık seçimine birkaç ay kala anket sonuçları yayınlanmaya başladı. Marquette Hukuk Fakültesi, 5 Kasım'da gerçekleştirilecek başkanlık seçiminde adayların durumuna yönelik 5-15 Şubat'ta yaptığı anketin sonuçlarını açıkladı. Ankete göre kayıtlı seçmenlerin yüzde 51'i Donald Trump'a oy vereceğini belirtirken, Joe Biden'ı tercih edenlerin oranı yüzde 49'da kaldı.

Sonunda bu da oldu! Sahte kaju ürettiler! Görenler gerçek sanıyor Sonunda bu da oldu! Sahte kaju ürettiler! Görenler gerçek sanıyor Haberi Görüntüle

HALEY DAHA FAZLA OY ALIYOR

Cumhuriyetçilerin başkan adayının ABD'nin eski Birleşmiş Milletler Büyükelçisi ve eski Güney Carolina Valisi Nikki Haley olması durumunda ise oylar yüzde 58'e kadar çıkıyor. Bu durumda mevcut Başkan Joe Biden yüzde 42'ye geriliyor. Fakat Cumhuriyetçi Parti seçmeni yüzde 73'le Trump'ı desteklerken Haley'e destek yüzde 15'te kalıyor. 

Demokratlarda ise Joe Biden'ın yeniden adaylığına destek yüzde 66 oranında. Yüzde 27 gibi önemli bir seçmen kitlesi ise kararsız. Seçmenler Trump'a göç, sınır güvenliği ve ekonomi gibi alanlarda güvenirken, Biden'a ise kürtaj politikası, sağlık ve sosyal güvenlik hizmetleri konusunda güveniyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Loading