Yandex Metrica

Sitede Ara

ABD ile dev doğalgaz anlaşması: Bakan Bayraktar duyurdu: Dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyoruz

ABD ile dev doğalgaz anlaşması: Bakan Bayraktar duyurdu: Dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyoruz

Türkiye'yi dünyada sayılı ülkeler arasına sokacak dev anlaşma imzalandı. Türkiye ile ABD arasında gerçekleştirilen anlaşmanın detaylarını aktaran Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) konusunda iş birliği anlaşması imzalandığını duyurdu.

Ekonomi

10.05.2024, 00:40

Türkiye dünyanın sayılı ülkeleri arasına giriyor! ABD'li enerji devi ExxonMobil ile BOTAŞ arasında LNG ticaretine ilişkin iş birliği anlaşması imzalandı. 

İki ülke arasında imzalanan anlaşmaya dair detayları sosyal medya hesabından paylaşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, "Çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiğimiz Vaşington’da BOTAŞ ve ExxonMobil arasında LNG ticaretine ilişkin bir iş birliği anlaşması imzaladık." dedi.

Paylaşımına devam eden Bayraktar, "ABD, halihazırda LNG tedariki sağladığımız önemli ülkelerden bir tanesi. Uzun vadeli olması planlanan bu anlaşma ile kaynaklarımızı çeşitlendirme noktasında bir adım daha atmış olacağız." ifadelerini kullandı.

Çin malı Tesla Cybertruck peynir ekmek gibi satacak: Elon Musk'a klon şoku Çin malı Tesla Cybertruck peynir ekmek gibi satacak: Elon Musk'a... Haberi Görüntüle

DEV ANLAŞMA TÜRKİYE'YE GÜÇ KATACAK

Türkiye'nin gazlaşma kapasitesiyle dünyada sayılı ülkeler arasında yer aldığını belirten Bayraktar, "Hem ülkemizin hem bölgemizin enerji arz güvenliğine katkı sağlamaya devam edeceğiz." dedi.

Geçtiğimiz haftalarda anlaşmaya ilişkin Financial Times'a açıklamalarda bulunan Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar,  ülkenin herhangi bir ortağa daha az bağımlı hale getirecek "yeni bir tedarik portföyü" oluşturmaya çalıştıklarını ifade etmişti.

Anlaşmanın uzun soluklu olacağını ve 2,5 milyon tona kadar LNG sağlayacağı belirten Bayraktar, Anlaşmanın on yıl sürebileceğini sözlerine ekledi. 

Kiracılara müjde! Ev sahipleri dizlerini dövecek: TCMB Başkanı Karahan açıkladı Kiracılara müjde! Ev sahipleri dizlerini dövecek: TCMB Başkanı Karahan açıkladı Haberi Görüntüle

KARADENİZ DOĞALGAZINA DESTEK

Türkiye'nin dev LGN adımı Avrupa'nın Ukrayna'daki çatışmaya yanıt olarak Rus boru hattı gazı ithalatını azaltmak için küresel üreticilerden LNG alımlarını artırması nedeniyle Rusya'nın Avrupa'ya ihracatının düştüğü bir zamanda geldi.

Türkiye'nin 2030 hedeflerine katkı sağlayacak olan bu anlaşma Karadeniz'den çıkan doğalgaza detek verecek ve Türkiye'nin uzun yıllar doğalgaz ihtiyacını karşılayacak ve dışa bağımlılığı uzun süre ortadan kaldıracak.  Cudi, Kato, Gabar'da petrol, Karadeniz'de doğalgaz stoğunu dolduran Türkiye 2030 hedeflerine emin adımlarla ilerliyor. 

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading