Yandex Metrica

Yeni müfredat ne zaman açıklanacak? 'Kapsamlı' olacak diyen Bakan Tekin tarih verdi

Yeni müfredat ne zaman açıklanacak? 'Kapsamlı' olacak diyen Bakan Tekin tarih verdi

İstanbul'da gazetecilerle bir araya gelen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredatın şubat ayı sonunda açıklanacağını belirtirken, ''İlgili birimlerin incelemesi sürüyor. Şubat’ın sonuna doğru yeni müfredatın detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Kapsamlı değişiklikler olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulayacağız.'' dedi.

Gündem

18.02.2024, 23:44

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, İstanbul’da gazetecilerle bir araya gelirken gündemin sıcak konularını değerlendirdi.

Sabancı Öğretmenevinde düzenlenen buluşmada eğitimin bugünü, geleceği ve yapılan değişiklikler masaya yatırıldı. Toplantının gündem maddeleri arasında; yeni müfredat, devamsızlık ve sınıf tekrarı, ortak sınavlarla ilgili ilk değerlendirmeler vardı.

İlk icraatleri şaşırtmadı! DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal daha: T.C. ibaresi kaldırıldı! İlk icraatleri şaşırtmadı! DEM Partili belediyelerden yeni bir skandal daha:... Haberi Görüntüle

YENİ MÜFREDAT NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

“Müfredat değişikliğiyle ilgili bütün çalışmalarımız bitti.'' diyen Bakan Tekin, ''İlgili birimlerin incelemesi sürüyor. Şubat’ın sonuna doğru yeni müfredatın detaylarını kamuoyuyla paylaşacağız. Kapsamlı değişiklikler olacağı için sadece her kademenin başlangıç sınıfında, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulayacağız. Yani okul öncesi, 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda başlayacağız. Öğretmenlerle görüşmelerimizde mevcut müfredatın yetişmesinin mümkün olmadığı dile getiriliyor. Bu nedenle ders içeriklerinin azaltılması, sadeleştirilmesi söz konusu olacak, ders ve ders saati değil. Herhangi bir dersin haftalık saatinde yapacağımız bir saatlik değişiklik belki on binlerce öğretmenimizi etkileyecek. Buna ihtiyaç da yok zaten. Norm kadro fazlası olmayacak, çalışmalarımız bu yönde." ifadelerini kullandı.

Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına Gazze çağrısı: Bu davaya sahip çıkın Son dakika... Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İslam dünyasına Gazze çağrısı: Bu davaya... Haberi Görüntüle

"AF GÜNDEMİMİZDE YOK"

Devamsızlık konusunda affın gündemlerinde olmadığını belirten Milli Eğitim Bakanı, "Aldığımız tedbirlerle öğrencilerin devamsızlığında ciddi düşüşler gördük. Bu nedenle devamsızlık konusunda ısrarcıyız. Af gündemimize gelmeyecek” şeklinde konuştu.

Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için tarih verdi Numan Kurtulmuş'tan AK Parti'ye anayasa ziyareti: Yeni anayasa içeriği için... Haberi Görüntüle

ORTAK SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Ortak sınav değerlendirmesine ilişkin de konuşan Bakan Tekin, "Ortak sınavların değerlendirilmesi bizim için önemli. Çünkü bu şekilde okullar arasındaki farkları da görebileceğiz. Sadece ölçme ve değerlendirme açısından değil, okullardaki öğrencilerin kazanımlarını da saptayacak ve takip edebileceğiz. Ortak sınavdan ve okulun yaptığı yazılıdan alınan notları karşılaştırma olanağı da olacak." dedi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading