Yandex Metrica

Sitede Ara

Velilerden Milli Eğitim Bakanlığı'na acil çağrı! Öğrencilerin kaderini belirleyen o sınavın tarihi ertelenebilir!

Velilerden Milli Eğitim Bakanlığı'na acil çağrı! Öğrencilerin kaderini belirleyen o sınavın tarihi ertelenebilir!

Türkiye 31 Mart Pazar günü okullara giderek oy verme işlemlerini gerçekleştirecek. Seçime son 3 gün kala ise veliler ise okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor. Ancak seçimin tekrarlanması halinde ise milyonlarca öğrencinin kaderini belirleyen o sınavın ertelenme ihtimali de konuşulmaya başlandı. Öğrenciler ve veliler tedirgin olurken Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'den açıklama bekleniyor.

Yaşam

07.04.2024, 01:45

31 Mart Yerel Seçimlerinin bu pazar yapılacağı ve okullarda oy verme işlemlerinin sabah saat 07.00 itibariyle başlamasından sonra 1 Nisan günü okullar tatil olacak. Ancak bazı veliler ve öğrenciler ise Yerel Seçimlerin bazı bölgelerde iptal edilmesi halinde 2 Haziran Pazar günü yapılacağı YSK tarafından duyurulmuştu.

Mauro İcardi eşi Wanda Nara ile gecelere aktı! Dolu dizgin eğlenen çift servet değerin hesap ödedi! Mauro İcardi eşi Wanda Nara ile gecelere aktı! Dolu dizgin... Haberi Görüntüle

LGS İPTAL EDİLEBİLİR

Bazı okullarda oy verme işlemlerinin 2 Haziran Pazar günü tekrarlanması halinde  ise veliler ve öğrenciler büyük bir tedirginlik yaşamaya başladı. Zira Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2024 yılı takviminde 2 Haziran Pazar günü Liselere Geçiş Sınavı (LGS) yapılacak. 2 Haziran günü yapılacak olan sınavlarda sandık kurulması ve toplanması sürecini de veliler göz önünde bulundurarak, MEB'den konuyla ilgili açıklama istedikleri öğrenildi. 

26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 26 Nisan 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

EĞİTİM UZMANINDAN AÇIKLAMA

Konuyla ilgili ise Eğitim Uzmanı Onur Soğuk önceki yıllarda da bu gibi durumlarla karşılaştıklarını belirterek konuya ilişkin velilere bilgi verdi. Eğitim Uzmanı Soğuk; "Yerel seçimlerde küçük ilçeler olsa bile bu tarz yenilenmeler olduğunu daha önceki yıllarda gördük. Dolayısıyla da pazar günü gerçekleşecek seçimler sonrasında da yine itirazların olacağını biliyoruz. Türkiye genelinde LGS'nin o tarihte yapılması o yüzden pek mümkün gözükmeyebilir. Milli Eğitim Bakanlığı da bu durumu gözden geçirerek sınavı bir sonraki haftaya ertelemesi de imkansız. Çünkü o hafta TYT-AYT var yani YKS. Öyle bir seçenek de imkansız. Dolayısıyla LGS'nin, YKS'den sonraki haftaya alınması en mantıklı seçenek olarak görünüyor. YSK takvimi de sıkışık. Bu durumda ne karar alınacaksa hemen açıklanmalı. Mağduriyet oluşturulmamalı." dedi. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading