Yandex Metrica

Vazodaki çiçekleri her gece buzdolabına koyun! Kesme çiçeklerin uzun süre sağlam kalması için yapabileceğiniz uygulamalar var!

Vazodaki çiçekleri her gece buzdolabına koyun! Kesme çiçeklerin uzun süre sağlam kalması için yapabileceğiniz uygulamalar var!

Çiçekler, bulunduğu her ortamı güzelleştirip canlandırma etkisine sahip. Evlerde bulunan taze çiçekler ise kısa süre de olsa mekana farklı bir hava katıyor. Kısa diyoruz çünkü kesme çiçekler, toprakla bağı kesildiği için haliyle uzun ömürlü olmuyor. Ancak bahçe uzmanlarının, kesme çiçeklerin uzun süre taze kalması için bazı önerileri var.

Yaşam

15.05.2024, 13:37

Kesme çiçekler nasıl uzun süre çürümeden dayanır? Toprakla bağı olmayan çiçeklerin taze kalma süresi nasıl uzar? İşte cevaplar...

Evi aydınlatmanın en kolay yolu olan taze kesme çiçekler, kısa ömürlü oldukları gerekçesiyle ne yazık ki hemen çöpe gidiyor. Bahçe uzmanlarına göre su dolu vazoya koyulan çiçeklerin zamanla solmaya başlamasını önlemek için yapılabilecek bazı uygulamalar var. İşin uzmanları bu noktada ilaç değil, doğal ürünlerin kullanılması gerektiğinin altını çiziyor. 

Bodrum ve Çeşme'nin tadını onlar çıkarıyor! Çağla Şıkel, Melisa Döngel denizin tadnını çıkardı! Arda Turan aldığı kilolarla hayrete düşürdü! Bodrum ve Çeşme'nin tadını onlar çıkarıyor! Çağla Şıkel, Melisa Döngel... Haberi Görüntüle

ELMA SİRKESİ VE ŞEKER

Kesme çiçeklerin daha uzun süre dayanması için ilk yöntem ise elma sirkesi, iki yemek kaşığı şeker kullanmak. Antibakteriyel bir ajan olan sirke ve çiçek yemi görevi gören şeker, çiçeklerin dayanıklılığını artırma gücüne sahip.

Sevgilisini öpmeye doyamadı! Kızılcık Şerbeti'nin Görkemi Öge Özacar'ın  ünlü iş adamıyla samimi halleri gündem oldu! Sevgilisini öpmeye doyamadı! Kızılcık Şerbeti'nin Görkemi Öge Özacar'ın ünlü iş... Haberi Görüntüle

ÇİÇEKLERİN SUYUNA EZİLMİŞ ASPİRİN

İçi su dolu vazoya ezilmiş aspirin koymak da etkili bir uygulama. Suyun pH seviyesini düşüren aspirin, çiçeğin solmasını önlüyor.

Yılmaz Morgül'den şaşırtan sokak hayvanları çıkışı: Ben hayvanım beni de... Yılmaz Morgül'den şaşırtan sokak hayvanları çıkışı: Ben hayvanım beni de... Haberi Görüntüle

ÇİÇEKLERİ 8 SAAT BUZDOLABINDA BEKLETİN

Taze çiçekleri her gece yatmadan buzdolabına koymak ve sabah çıkarmak da yapılabilecek uygulamalardan. Çiçeklerin daha soğuk sıcaklıklarda geliştiğini söyleyen bahçe uzmanları, düşük sıcaklıkların yaşlanmayı yavaşlattığını aktarıyor.

'Aşk var mı' sorusuna çok kızdı! Hadise kadınlara ilişkin yaptığı açıklamayla bir kez daha şaşırttı! 'Aşk var mı' sorusuna çok kızdı! Hadise kadınlara ilişkin yaptığı... Haberi Görüntüle

VAZOYA SODA DÖKMEK ÖMRÜ UZATIYOR

Taze çiçeklerle dolu bir vazoya çeyrek fincan soda dökmek de etkili yöntemlerden biri. Sodadaki şeker çiçeklerin daha uzun süre dayanmasına ve daha güzel kokmasına yardım ediyor.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading