Yandex Metrica

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı hastanelik oldu: Perişan etti beni

Ünlü klarnetçi Serkan Çağrı hastanelik oldu: Perişan etti beni

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda rota virüsüne yakalandığını duyuran ünlü klarnetçi Serkan Çağrı, ''Beni bu kadar perişan ettiyse yavrularımızı düşünemiyorum" diyerek vatandaşları uyardı.

Yaşam

25.02.2024, 15:29

Ünlü müzisyen Serkan Çağrı rota virüsü nedeniyle hastanelik olurken sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda durumun vehametini gözler önüne serdi.

Serkan Çağrı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla hem sağlık durumuyla ilgili bilgi verirken vatandaşları uyarmayı ihmal etmedi.

Arda Turan'ın annesinin hapis şoku! Yüksel Turan hakim karşısına çıktı: 5 yıla kadar hapsi isteniyor! Arda Turan'ın annesinin hapis şoku! Yüksel Turan hakim karşısına çıktı:... Haberi Görüntüle

"BENİ BU KADAR PERİŞAN ETTİYSE YAVRULARIMIZI DÜŞÜNEMİYORUM"

Hastane odasında çekilen fotoğrafını paylaşan Serkan Çağrı, "Dikkat dikkat! Rota virüsü perişan ediyor. Özellikle çocuklarınızı koruyun. İlk önce bizim çocuklarda başlayan bu virüs sıra sıra hepimize bulaştı. Beni bu kadar perişan ettiyse yavrularımızı düşünemiyorum" dedi.

Whatsapp'a yeni özelliğini duyurdu: Sohbet ve aramalara kolay erişim sağlayacak Whatsapp'a yeni özelliğini duyurdu: Sohbet ve aramalara kolay erişim sağlayacak Haberi Görüntüle

ROTA VİRÜSÜ NEDİR?

Serkan Çağrı'nın hastalığının ardından vatandaşlar, rota virisünün ne anlama geldiğini öğrenmek için arama motorlarına başvurdu. Peki rota virüsü nedir, nasıl bulaşır? İşte rota virüsü ile ilgili tüm merak edilenler...

Rota virüsü, bağırsak enfeksiyonuna ve ishale neden olan ve çok yüksek bulaşıcılık oranına sahip bir virüstür. Dünya genelinde görülen bu virüs bebeklerde ve çocuklarda ishal başlangıcının ilk sırada gelen nedenidir. Rota virüsü her yerde bulunur ve hemen hemen her çocuğa 3 - 5 yaşına kadar bulaşır. 2003 yılında, 5 yaşın altındaki çocuklarda küresel çapta 114 milyon rota virüsü enfeksiyonu vakası bildirilmiştir. Bu vakaların 24 milyonu ayakta tedavi edilirken, 2, 3 milyon vaka hastanede yatarak tedavi edilmiştir. Bir başka çalışmaya göre Rota virüsü, dünya çapında 5 yaşın altındaki çocuklarda yıllık 214 binden fazla ölüme sebebiyet vermektedir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading