Yandex Metrica

Un kurabiyesi tarifi nedir? Un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi malzemeleri nelerdir?

Un kurabiyesi tarifi nedir? Un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi malzemeleri nelerdir?

Un kurabiyesi Ramazan ayında iftardan sonra çayla beraber servis edebileceğiniz hafif ve kıyır kıyır bir kurabiyedir. Görüntüsü ve  kıvamıyla herkes tarafından sevilen un kurabiyesi internette aranmaya başladı. Arama motorlarında un kurabiyesi tarifi en çok araştırılanlar arasına girdi. Peki un kurabiyesi tarifi nedir? Un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi malzemeleri nelerdir?

Yaşam

04.03.2024, 23:27

Un kurabiyesi altın günlerinin vazgeçilmezi, çay yanında görüntüsü ve tadıyla sevilerek yenmesiyle meşhur bir kurabiye çeşididir. Türk yemek kültüründe ayrı bir yeri olan un kurabiyesi kıyır kıyır olması ve şık görüntüsüyle sunumlarda tercih edilir. Çay yanında sevilerek tüketilen un kurabiyesi tarifi internette araştırılıyor. Peki un kurabiyesi tarifi nedir? Un kurabiyesi nasıl yapılır? Un kurabiyesi malzemeleri nelerdir?

Bilim insanlarından şaşırtan araştırma! İnsanların hayatta en pişman oldukları 3 şey açıklandı! Bilim insanlarından şaşırtan araştırma! İnsanların hayatta en pişman oldukları 3... Haberi Görüntüle

UN KURABİYESİ TARİFİ NEDİR?

Hamuru için;

1 paket tereyağı ya da margarin (yumuşak olmalı, 250 g)
1 kahve fincanı sıvı yağ
4 çorba kaşığı buğday nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un


Üzeri için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

Kısmetse Olur Cansel Çördük'ün yeni halini görenler tanıyamadı! Son paylaşımına binlerce yorum yağdı! Kısmetse Olur Cansel Çördük'ün yeni halini görenler tanıyamadı! Son paylaşımına... Haberi Görüntüle

UN KURABİYESİ NASIL YAPILIR?

Un kurabiyesi yapmak için margarin veya tereyağını, sıvı yağ ve 1 su bardağı pudra şekeriyle beraber yoğurun. Kalan yarım bardaklık pudra şekeri üzeri için kenara alın.

5 dakika kadar yoğurduktan sonra nişasta ve unu ekleyin. Hamuru iyice yoğurun yoksa hamur parçalanır.

Şekil vermek için 2 adet ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp rulo şekli verin. Sağ, sol ve üst kısmına çatalla şekil verip yan yan kesin.

Tepsiyi yağlamanıza gerek yok çünkü hamur zaten yağlı. Kurabiyeleri tepsiye düzenli olarak dizin.

Önceden ısıtılıp ılık olan 160 derecelik fırında 15 dakika kadar pişirin. 

Kurabiyenin pişmesi için hamurun yumuşak ve nemli gibi olması gerekli. O zamanla kıvamına gelen kurabiyeyi 15 dakikayı geçmeyecek şekilde pişirin.

Fırından çıkarınca soğuması için kenara koyun ve ayırdığınız yarım bardaklık pudra şekerini hepsine ekin. 

Un kurabiyesi artık hazır. Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading