Yandex Metrica

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen film itirafı! Sevişme sahnesini reddedince rolü kaptırdı! Yerine gelen oyuncunun yükselişini anlattı!

Türkan Şoray'dan yıllar sonra gelen film itirafı! Sevişme sahnesini reddedince rolü kaptırdı! Yerine gelen oyuncunun yükselişini anlattı!

Yeşilçam'ın ünlü yıldızlarından olan Türkan Şoray, 'Ah Güzel İstanbul' filminde ünlü oyuncu Kadr İnanır ile birlikte çekmesi gereken sevişme sahnesini reddettiğini ve bu yüzden rolü Müjde Ar'a nasıl kaptırdığını anlattı.

Yaşam

22.04.2024, 12:18

Türk sinemasının sevilen isimlerinden olan ünlü oyuncu Türkan Şoray, geçtğimiz gün Müjdat Gezen'in 'Bizim Ev' adlı youtube programına katıldı. Filmlerinde 'Şoray Kanunları' ile bilinen usta oyuncu katıldığı programda geçmişte yaşadıklarına ilişkin önemli itiraflarda bulundu.  Ünlü oyuncu Şoray'ın 1981 yılında senaryosunu çok sevdiği 'Ah Güzel İstanbul' filmini reddetmesinin nedenini anlattı.

 

Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Uğur Dündar'dan gayrimeşru ilişkiye yayın yasağı! Suphiye Orancı kimyasını bozdu Haberi Görüntüle

ROLÜ MÜJDE AR'A KAPTIRDIĞINI ANLATTI

Şoray Müjdat Gezen'e, “Filmin yönetmeni Ömer Kavur, Levent’teki evime dört defa geldi. ‘Ne olur Türkan Hanım bu rolü oynayın’ diye. O kadar güzel bir senaryo ki. Bayılıyorum senaryoya, öleceğim oynamak için. Ama bir sahne var, Kadir İnanır’la inanılmaz bir sevişme sahnesi. ‘Ben bu nasıl yapayım Ömer Bey, yapamam’ diyorum. Ağlıyorum oynayamayacağım diye. Ve sonra Müjde Ar oynadı ve o filmle patladı. Ve iyi de oldu. Müjde Ar diye arkadaşımız çıktı, çok severim. Daha sonra Müjde, kadının cinsel özgürlüğünü ön plana alan filmler yapmaya başladı. Kadın özgürlüğü üzerine çok konuşulmaya başlandı, kadın dernekleri kuruldu. Kadın dergileri çıkmaya başladı.” dedi. 

Demet Akalın'dan eşine ilginç doğum günü mesajı! Okan Kurt'a sesleniş şekli olay oldu Demet Akalın'dan eşine ilginç doğum günü mesajı! Okan Kurt'a sesleniş... Haberi Görüntüle

'ŞORAY KANUNLARI'NI O FİLMLE YIKTI

Şoray Ah Güzel İstanbul filmindeki sevişme sahneini kabul etmemiş, ancak sonrasında 'Mine' adlı filmde de yine aynı sahneyi oynaması gerekince kabul ettiğini anlattı. Şoray; “Böyle bir dönemde benim hâlâ kenarda oturup ‘hayır ben öpüşmem’ demem olur mu? Çağa uymam lazım. Ne yapabilirim diye düşündüm. Ondan sonra Atıf Yılmaz’ın ‘Mine’ diye kadın özgürlüğünü anlatan filmi vardı. ‘Mine’de bütün mesele bir sahne var oraya geliyor. Mine karakterini delirtiyorlar çevresindeki erkekler, ‘onla oldun bizle de ol filan’ diye. Baskı maskı derken kadın, yazarın evine gidiyor. ‘Seninle beraber olmak istiyorum’ diyor. Ondan sonra müthiş bir sevişme sahnesi var. Sevişme sahnesi çekildi. Türkan Şoray Kanunları’nı kendiliğinden feshettik.” açıklamsında bulundu.

Türkiye ayağa kalktı! Esra Erol'da bu nasıl anne baba dedirten olay! Tüm gerçekler banka dekontuyla ortaya çıktı! Türkiye ayağa kalktı! Esra Erol'da bu nasıl anne baba dedirten... Haberi Görüntüle

O SAHNE SONRASI EVLENDİ

Daha sonra Gezen ise ünlü oyuncuya, Yazarı kim oynuyordu? diye sorunca aldığı cevap herkesi şaşkına çevirdi. Şoray; “Ondan sonra kocam oldu” diyerek Cihan Ünal'la sevişme sahnesinden sonra 1983 yılında evlendi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Loading