Yandex Metrica

Nar alırken buna dikkat edin: Zehirlenmenize neden olabilir

Nar alırken buna dikkat edin: Zehirlenmenize neden olabilir

Genellikle insanlar, pazar tezgahlarında satılan içi açıkta olan çatlamış narları tercih edebiliyor. Çünkü narın içi görülebildiği için olgunluğu daha kolay anlaşılıyor. Ancak içi açıkta olan çatlamış narları tüketmek son derece riskli bir tercih. Çatlamış nar yemek ölümcül olabiliyor.

Yaşam

23.01.2024, 21:48

Marketlerde veya pazar tezgahlarında, çatlamış nar gördüğünüzde, satın almadan önce bir kez daha düşünmelisiniz. Çünkü narın kalın dış kabuğu, içerideki meyveyi dış etkenlerden ve zararlı maddelerden koruyarak taze ve sağlıklı kalmasını sağlıyor. 

13 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 13 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ÇATLAMIŞ NAR ZEHİRLEYEBİLİR

Nar yetiştirilirken kullanılan tarım ilaçları, genellikle narın dış kabuğunda birikir ve içerisine nüfuz etmez. Ancak narın kabuğunda ufak bir çatlak oluşursa, bu ilaçlar iç kısımdaki meyveye bulaşabilir. 

Bu sebeple çatlamış nar tüketen birçok insan, bu durum nedeniyle sağlık sorunları yaşayabiliyor. 

Oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşti! Arka Sokaklar'ın Pınar'ını görenler tanıyamadı! Oyunculuğu bırakıp Giresun'a yerleşti! Arka Sokaklar'ın Pınar'ını görenler tanıyamadı! Haberi Görüntüle

ÇOK FAZLA OLGUNLAŞMASI YÜZÜNDEN ORTAYA ÇIKIYOR

Narın çatlaması genellikle meyvenin olgunluk döneminde meydana gelir. Bu durum, kabuğun iç gelişme basıncına dayanamayarak ortaya çıkar. 

Bu sorun nedeniyle, satıcılar önemli miktarda veri kaybı yaşabiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading