Yandex Metrica

MasterChef aşure pişirme önerisi! Şef tarzı aşure nasıl yapılır?

MasterChef aşure pişirme önerisi! Şef tarzı aşure nasıl yapılır?

MasterChef'te yapılan aşure tarifi, Muharrem ayına girilmesiyle gündemde yerini aldı. MasterChef yarışmasında ünlü şefler Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu aşure tarifini açıkladı. Peki şef tarzı aşure nasıl yapılır? MasterChef aşure pişirme önerisi!

Yaşam

16.03.2024, 00:03

MasterChef yarışması TV8 ekranlarında seyircisiyle buluşuyor. İzleyenler tarafından severek takip edilen Mehmet Yalçınkaya, Danilo Zanna ve Somer Sivrioğlu şeflerin aşure tarifi gündemde yerini aldı. Muharrem ayı yani aşure ayının gelmesiyle aşure tarifi merak ediliyor. Peki şef tarzı aşure nasıl yapılır? MasterChef aşure pişirme önerisi!

Bir haftada 1 milyon sterlin kazandı! Dünya'nın en zengin ünlüleri listesine girdi! Bir haftada 1 milyon sterlin kazandı! Dünya'nın en zengin ünlüleri... Haberi Görüntüle

ŞEF TARZI AŞURE TARİFİ NEDİR? 

MALZEMELER

-İçi için

250 gram buğday

4,5 litresıcak su

10 adet kuru kayısı(doğranmış)

900 gram toz şeker

10 adet karanfil

100 gram pirinç

1 adet portakal kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)

1 adet limon kabuğu (küçük küpler halinde doğranmış)

2 adetorta boy elma (soyulmuş, küp doğranmış)

4 yemek kaşığı kuru üzüm

1 su bardağı kuru fasulye

1 su bardağı nohut

1/2 su bardağı çiğ badem

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 avuç fındık

1 avuç ceviz

1 su bardağı su(bir cezvede karanfil ile kaynatmak için)

-Süslemek için

1 adetnar (ayıklanmış)

1/2 su bardağı toz antep fıstığı

1/2 su bardağı file antep fıstığı

5 adetkuru incir (dilimlenmiş)

2 yemek kaşığı tarçın

1 yemek kaşığı susam

1/2 su bardağı çiğ badem

1/2 su bardağı fındık

Göksel ünlü şarkıcıyı sahneye davet etti! Önce detone oldu sonra kıskanıp göz devirdi! Sosyal medyadan tepki yağdı Göksel ünlü şarkıcıyı sahneye davet etti! Önce detone oldu sonra... Haberi Görüntüle

ŞEF TARZI AŞURE NASIL YAPILIR?

250 gram buğdayı Bol suyla iyice ovalayarak yıkayın. Derin ve geniş bir tencereye koyun. Daha sonra üzerine 1 litre sıcak su ekleyin ve kapağını yarı kapalı olarak kısık ateşte yarım saat pişmeye bırakın.

Suyunu çeken buğdaya tekrar 1 litre su ekleyin ve 1 saat daha kısık ateşte buğdayı pişirmeyi sürdürün. 1 saat sonunda 100 gram pirinç, birer adet portakal ve limon kabuğu ile beraber 1,5 litre su daha koyun. Ocağın altını kapatıp 3 saat oda sıcaklığında dinlenmesi için bırakın.

Ortalama 3 saat oda sıcaklığında dinlenen karışıma 1 litre sıcak su ekleyin ve hemen sonra 2 adet soyulmuş küp küp doğranmış elma ve 4 yemek kaşığı kuru üzümü ekleyip karıştırın. aha sonra 1 su bardağı haşlanmış nohut ve 1 su bardağı haşlanmış kuru fasulyeyi de tencereye ekleyin ve koyulan malzemelerden sonra ara ara tahta kaşık ile karıştırmayı sürdürün.

Yarım su bardağı çiğ badem, 2 yemek kaşığı kuş üzümü,  birer avuç fındık ,ceviz ve 10 adet doğranmış kuru kayısıyı tencereye peş peşe ekleyin ve karıştırın.

900 gram toz şekeri ve bir cezvede 10 adet karanfil ile kaynattığınız 1 su bardağı suyu da tencereye koyduktan sonra kısık ateşte sürekli olarak karıştırarak yarım saat kadar pişirin. Daha sonra ocağın altını kapatın ve aşureyi yaklaşık 2 saat ılıması için bırakın. Tabii bu iki saat içinde aşurenizi ara ara karıştırmayı unutmayın.

DİKKAT:  Aşurenin kıvamı ilk olarkak sulu olacaktır, kıvamı olmadı diye korkmayın. Zaman geçtikçe koyulaşacak ve tam kıvamına gelecektir.

Aşure ılındıktan sonra servis kaselerine kepçe ile aktarın. Kaselere doldurduğunuz aşureleri antep fıstığı, nar, susam, çiğ badem kuru incir gibi istediğiniz yemiş ve meyvelerle süsleyip, üzerine tarçın ekebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading