Yandex Metrica

Kurban kesmenin şartları nelerdir? Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? Diyanet noktayı koydu!

Kurban kesmenin şartları nelerdir? Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? Diyanet noktayı koydu!

Kurban kesmek, her sene dinen zengin sayılan Müslümanlar tarafından yerine getirmesi gereken bir ibadettir. Kurban ibadeti hakkında Kur'an-ı Kerim'de ayetler bulunmaktadır. Kur'an'da bulunan Kevser Suresi kurban kesmenin faziletlerini anlatmaktadır. Kurban Bayramı yaklaşırken internette kurban kesmenin şartları aranmaktadır. Peki Kurban kesmenin şartları nelerdir? Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? Diyanet noktayı koydu!

Yaşam

23.01.2024, 19:22

Kurban Bayramı yaklaşırken kurban kesmenin şartları araştırılıyor. Müslümanlar, Allah'ın emirlerini yerine getirmek ve O'na yakınlaşabilmek için yerine getirdikleri kurban kesme ibadeti için belli şartlar bulunmaktadır. Kurban kesme ibadetini yerine getirmek için bu şartları bilmek ve uygulamak gerekir. Peki kurban kesmenin şartları nelerdir? Kurban keserken nelere dikkat edilmelidir? Diyanet noktayı koydu!

Hadise konserinde korku dolu anlar! Sahneye atlayan hayranına ünlü şarkıcı tepki gösterdi! Hadise konserinde korku dolu anlar! Sahneye atlayan hayranına ünlü şarkıcı... Haberi Görüntüle

KURBAN KESMENİN ŞARTLARI NELERDİR?

Kurban kesme ibadetini yerine getirecek kişiler Kur'an-ı Kerim'de anlatılmıştır. Kurban kesme şartları şöyledir:

Müslüman olmak

Kurban kesmek için Müslüman olmak gerekir. Müslüman olmayan bir kişinin kurban ibadetini yerine getirmesi herhangi bir anlam taşımaz. Kurban kesmek inanç ile ilgili bir ibadet olduğu için Müslüman olma şartı bulunmaktadır.

Yeterli derecede zengin olmak

Kurban kesmek için dinen belirlenmiş zenginlik durumuna sahip olmak gerekir. Eğer kişi fakir ise kurban kesmek vacip ya da farz olmaz. Bu sebeple temel ihtiyaçlarından ve borcundan başka 80.18 gr altın veya değerinde para ya da eşyaya sahip olan kişilerin kurban kesmesi gerekir.

Akıl sahibi olmak

Kurban kesmek için akıl sahibi olmak vaciptir. Kurban kesmeyi düşünen birisi eğer yeterince akıl sahibi değil ise bu kişilere kurban kesmek vacip değildir. Kurban kesmek için Müslüman ve akıl sahibi olmak gerekir.

Shakira 2024 Kupa Amerika'da rüzgar gibi esti! Sahne performansıyla final maçında yürekleri hoplattı! Shakira 2024 Kupa Amerika'da rüzgar gibi esti! Sahne performansıyla final... Haberi Görüntüle

KURBAN KESERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR?

Diyanet resmi internet sayfasında kurban keserken şunlara dikkat edilmesi gerektiği yazmaktadır:

a) Usulüne göre bir kesim yapmış olmak için hayvanın yemek ve nefes borularıyla, iki atardamarından en az birinin kesilmesi gerekir. Bu şekilde yapılan bir kesim sırasında, hayvanın omuriliğinin kesilmesi mekruhtur. Bu konuda etlik kesim ile kurbanlık kesim arasında bir fark yoktur.
b) Hayvanın canı çıkmadan başının gövdesinden ayrılmamasına özen gösterilmelidir.
c) Kurban edilecek hayvana acı çektirilmemeli ve eziyet edilmemelidir. Bu nedenle hayvanlar ehil kişiler tarafından kesilmeli ve boğazlama işlemi süratli bir şekilde yerine getirilmelidir.
d) Çevre temizliği için gerekli tedbirler alınmalıdır.
f) Hayvanların bir diğerinin kesimini görecek şekilde yan yana bulundurulmamalarına azami özen gösterilmelidir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading