Yandex Metrica

Kavurmalı börek nasıl yapılır? Kavurmalı börek tarifi nedir?

Kavurmalı börek nasıl yapılır? Kavurmalı börek tarifi nedir?

Kurban Bayramı yaklaşırken, kestirilen kurban etlerinden yapılacak tarifler gündem oldu. En lezzetli ve yapılan baş tariflerden biri olan kavurmalı börek hakkında gündeme gelen, "Kavurmalı börek nasıl yapılır? Kavurmalı börek tarifi nedir?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Yaşam

29.03.2024, 18:02

Kurban etinden dışı çıtır içi lokum gibi kavurmalı börek isteyenler, "Kavurmalı börek nasıl yapılır? Kavurmalı börek tarifi nedir?" sorularının yanıtlarını haberimizin devamında bulabilirsiniz. En lezzetli kavurmalı börek tarifini sizler için derledik.

Sandık Kokusu'nun Irmak'ını hiç böyle görmediniz! Oyuncu Meriç Aral'ın yatak pozu ve dansı büyüledi Sandık Kokusu'nun Irmak'ını hiç böyle görmediniz! Oyuncu Meriç Aral'ın yatak... Haberi Görüntüle

KAVURMALI BÖREK MALZEMELERİ NELER?

Kavurmalı börek için malzemeler şu şekildedir;

  • 2 adet yufka

İçi için:

  • 250 gram kavurma
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet küçük boy soğan

Üzeri ve içi için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3/4 çay bardağı süt
  • 1 adet yumurta sarısı
Survivor değil boks maçı! Eleme adayları saç baş birbirine girdi! Survivor All Star'da elenen yarışmacı söyledikleriyle pes dedirtti! Survivor değil boks maçı! Eleme adayları saç baş birbirine girdi!... Haberi Görüntüle

KAVURMALI BÖREK NASIL YAPILIR?

İlk olarak minik minik doğranan soğanlar zeytinyağında kavrulur. Kavrulduktan sonra oda sıcaklığındaki kavurma eklenir ve güzelce kavrulur. Suyunu salıp çekmeye başlayınca altı kısılır ve bu sırada kenarda yufka açılır. Süt ve zeytinyağı karışımı yufkaya sürüşür ve iç harcımız içerisine ilave edilir. Rulo şeklinde sarılan yufkalar yağlanmış tepsiye alınır. Üzerine yumurta sarısı sürün ve 180 derecelik fırında üstü ve altı kızarana kadar yaklaşık 20-30 dakika arası pişirin. Çıkarınca dilediğiniz gibi servis edin. Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading