Yandex Metrica

Kadayıf Dolması püf noktaları nelerdir? Evde kadayıf dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Kadayıf Dolması püf noktaları nelerdir? Evde kadayıf dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Erzurum'un en mehşur lezzetlerinden olan Kadayıf Dolması, tüm Türk mutfağında kendisine geniş yer bularak tadanları kendisine hayran bırakıyor. En sevilen şerbetli tatlılar arasında yer alan Kadayıf Dolmasını evinde, kendi mutfağında yapmak isteyenler arama motorlarında 'Kadayıf Dolması püf noktaları nelerdir? Evde kadayıf dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?' sorusunun cevabını araştırıyor.

Yaşam

28.03.2024, 10:11

Kadayıf Dolması, Erzurum'dan çıkıp tüm Türkiye'ye yayılan ve büyük küçük herkesin damağını şenlendiren tatlılar arasında önemli bir yere sahiptir. İç harcı, bol şerbeti ve çıtır çıtır hamuruyla tanınan bu tatlı, yiyenlerin genellikle tadına doyamadığı bir lezzettir. Kadayıf Dolması hakkında arama motorlarında en çok sorgulanan konular arasında malzemeleri, yapılışı ve püf noktaları yer alıyor. Peki, Kadayıf Dolması püf noktaları nelerdir? Evde kadayıf dolması nasıl yapılır, gerekli malzemeler neler?

Görüntüler +18 olduğu için yayınlanmadı! Diskalifiye edilecekler mi? Yunus Emre'ye Survivor All Star tarihinde görülmemiş ceza! Görüntüler +18 olduğu için yayınlanmadı! Diskalifiye edilecekler mi? Yunus Emre'ye... Haberi Görüntüle

KADAYIF DOLMASI İÇİN MALZEMELER NELER?

300 gram taze tel kadayıf

1 su bardağı kırılmış ceviz

3 adet yumurta

yarım su bardağı süt

yarım paket vanilya

Sıvı yağ

Şerbeti için ise gerekli malzemeler şunlardır;

2 su bardağı şeker

2,5 su bardağı su

3-4 damla limon suyu

Seçil Erzan'a milyonlarca lira kaptırmış! Arda Turan'ın eşi Aslı Doğan'dan şaşırtan açıklama! Seçil Erzan'a milyonlarca lira kaptırmış! Arda Turan'ın eşi Aslı Doğan'dan... Haberi Görüntüle

EVDE KADAYIF DOLMASI NASIL YAPILIR?

İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Bunun için şeker ve suyu yaklaşık 20 dakika kaynatıyoruz. Ocaktan almadan önce içerisine 3-4 damla limon suyu ekliyoruz. Şerbetin oldukça soğuk olması önemlidir, bu nedenle tavsiyem şerbeti önceden yaparak dolaba kaldırmanızdır.

Kadayıfı elimizle biraz havalandırıyoruz. Avuç içi kadar parçalar alarak tezgah üzerinde açıyoruz. Bir kenarına kırılmış ceviz içi koyarak sıkıca kenarlarını toparlayarak sarıyoruz. Kalan kadayıfları da aynı şekilde sarıyoruz.

Bir kap içerisinde yumurta, süt ve vanilyayı iyice çırpıyoruz. Hazırladığımız kadayıfları yumurtalı karışıma bulayarak elimizle düzeltiyoruz. Fazla gelen yumurtayı elinizle sıkabilirsiniz.

Derin bir tencereye bolca sıvı yağ koyarak kızdırıyoruz. Kızmış olan yağa kadayıf dolmalarını atarak her tarafını güzelce kızartıyoruz. Tencereden aldıktan sonra hemen soğuk olan şerbetin içerisine bırakıyoruz. 3-4 dakika kadar şerbetin içerisinde tutarak servis tabağına alıyoruz. Ilık olarak servis ediyoruz.

'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde  Aleyna'ya bakarak... 'Kendim ettim kendim buldum!' Survivor Yunus Emre'den birleşme partisinde Aleyna'ya... Haberi Görüntüle

KADAYIF DOLMASI PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Tatlıya başlamadan önce şerbeti hazırlayıp soğumasını beklemelisiniz. Şerbetinizin oldukça soğuk olması önemlidir.

Hazırladığınız kadayıf dolmalarını ağzı kapalı bir kapta buzdolabında saklayabilirsiniz. İhtiyacınız olduğunda dolaptan çıkartıp yumurtaya bulayıp tarifteki gibi kızartabilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

İbrahim TURNA

TRHaber.com - Yaşam


Loading