Yandex Metrica

İstiridye tatlısı tarifi nedir? İstiridye tatlısı nasıl yapılır?

İstiridye tatlısı tarifi nedir? İstiridye tatlısı nasıl yapılır?

İstiridye tatlısı şerbetli bir tatlıdır. Hem görüntüsüyle hem tadıyla çok beğenilen istiridye tatlısı iftar menülerinde yer almaya başladı. İnternette istiridye tatlısı tarifi araştırılanlar arasına girdi. Peki istiridye tatlısı tarifi nedir? İstiridye tatlısı nasıl yapılır?

Yaşam

08.04.2024, 10:09

Ramazan sofralarında tadı ve görüntüsüyle tercih edilen istiridye tatlısı arama motorlarında araştırılmaya başladı. İftar menülerinde bulunan istiridye tatlısı tarifi vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki istiridye tatlısı tarifi nedir? İstiridye tatlısı nasıl yapılır?

'Eskiden deodorant bile kullanmıyordu'! Dünyaca ünlü Hollywood yıldızına ilişkin bomba itiraf! 'Eskiden deodorant bile kullanmıyordu'! Dünyaca ünlü Hollywood yıldızına ilişkin bomba... Haberi Görüntüle

İSTİRİDYE TATLISI TARİFİ NEDİR?

İstiridye tatlısı tarifi için gerekli olan malzemeler:

Şerbeti İçin;

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Çeyrek Limon suyu

Hamuru için;

250g tereyağı
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı tahin
1 su bardağı irmik
1 su bardağı çekilmiş ceviz
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Wanda Nara'dan intikam mı aldı? Mauro Icardi'nin eşini Arjantinli oyuncu China Suarez ile aldattığı iddia edildi! Wanda Nara'dan intikam mı aldı? Mauro Icardi'nin eşini Arjantinli oyuncu... Haberi Görüntüle

İSTİRİDYE TATLISI NASIL YAPILIR?

Öncelikle istiridye tatlısı yapımı için şerbeti hazırlayın. Bir tencereye toz şeker ve suyu koyun, ara ara karıştırarak şekeri eritin.

Şerbeti orta ateşte kaynamaya bırakın. Şerbet kaynadığında altını kısın ve 10 dakika bu şekilde kaynatın.

Daha sonra şerbete limon suyu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatarak ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.

Şerbet soğurken hamurunuzu hazırlayın. Bunun için uygun bir yoğurma kabı içerisine oda ısısındaki tereyağı, yumurta ve tahini koyun. Malzemelerinizi elinizle karıştırın.

Ardından irmik ve çekilmiş ceviz koyarak hamurunuzu yoğurmaya başlayın.

Kabartma tozu ve unekleyip hamurunuzu yoğurmaya devam edin.  Bu aşamada unu kontrollü koymalısınız. Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur olması gerekiyor.

Hazır olan hamurunuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın, elinizle yuvarlayıp hafif bastırarak yassılaştırın.

Hamurunuzun üzerine çay bardağının ağız kısmı ile çizikler atın. Ucunu elinizle hafifçe daraltın ve istiridye şekli verin.

Şekillendirilen hamurlarınızı pişirme kağıdı serilen fırın tepsisine dizmeye başlayın ve önceden ısıtılan 170 derece fırında yaklaşık 35 dakika pişirin.

Pişen tatlılarınızı fırından alın ve ayrı bir fırın kabına dizin, 1 - 2 dakika kadar ilk sıcağının geçmesi için bekleyin.

İlk sıcağı geçen tatlıların üzerine soğuyan şerbeti ekleyin. Üzerini bir tepsi ile örterek 3 - 4 saat kadar şerbetini çekmesi için dinlenmeye bırakın.

Dinlenen ve şerbetini çeken tatlılarınız servise hazır. Afiyet olsun.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading