Yandex Metrica

Her gün evden işe 20 km koşuyor! Görenler yaşına inanamıyor

Her gün evden işe 20 km koşuyor! Görenler yaşına inanamıyor

Bursalı esnaf Enver Koç evinden 20 kilometre uzaklıktaki işine her gün koşarak gidip geliyor. Yaşıtlarından 15-20 yaş küçük gösteren Koç, Uludağ Üniversitesi'nde araştırma konusu oldu.

Yaşam

23.01.2024, 19:51

Bursa'da yaşayan 63 yaşındaki esnaf Enver Koç, evinden 20 kilometre uzaklıktaki işine her gün koşarak gidip geliyor.  Günde 20 kilometre koşan Koç, Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nde araştırma konusu oldu.


Yaşıtlarından 15-20 yaş küçük gösteren Enver Koç'ın yaşına kimse inanmıyor. Kapalıçarşı'da esnaflık yapan Enver Koç, (63) 40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca sigarayı bırakıp spor yapmaya başladı.

Atletizme merak salan Koç, ulusal ve uluslararası maratonlara katılmanın yanı sıra her gün işinden evine koşarak gidip gelmeye başladı. Bu sayede sağlığına kavuşan Koç, yaşıtlarından da 15-20 genç göstermeye başladı. Şu an 63 yaşında olan esnaf; yaşıtlarıyla yan yana geldiğinde herkes onun yaşına inanmıyor.


Enver Koç'un bu davranışı ve genç görünümü Uludağ Üniversitesi Spor Hekimliği Bölümü'nde araştırma konusu oldu. Yapılan testlerde organlarının da yaşına göre genç olduğu tespit tedildi.


Enver Koç genç görünmeyi spor yapmaya borçlu olduğunu söyledi ve şu şekilde konuştu:

40'lı yaşlarında sağlık sorunları yaşayınca spor yapmaya başladım. Her gün iş yerimden 20 kilometre uzaklıktaki evime koşarak gitmeye başladım. Yaptığım sporlar sayesinde sağlığıma kavuşup genç bir görünüme kavuştum. Spor yapmayan yaşıtlarımla yan yana geldiğimiz de kimse aynı yaşta olduğumuza inanmıyor. Bizi baba oğul sanıyorlar. Spor yaparak genç ve sağlıklı kalmak mümkün.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading