Yandex Metrica

Hakim ve savcı alımı sınavı ne zaman? 2022 hakim ve savcı adayı başvuru tarihleri belli mi?

Hakim ve savcı alımı sınavı ne zaman? 2022 hakim ve savcı adayı başvuru tarihleri belli mi?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, hakim ve savcı adayı alımı yapılacağını söylemişti. Bekir Bozdağ yaptığı açıklamada 1500 hakim, savcı adayı alımı olacağını söyledi. Peki hakim ve savcı alımı sınavı ne zaman? 2022 hakim ve savcı adayı başvuru tarihleri belli mi?

Yaşam

23.01.2024, 19:39

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1500 hakim ve savcı adayı alınacağını ifade etti. Bu açıklama sonrasında hakim ve savcı alımı gündemde yerini aldı. Hakim ve savcı sayısının artırıldığını söyleyen Bekir Bozdağ, adaletin tecellisi noktasında büyük adımlar atıldığını açıkladı. Peki hakim ve savcı alımı sınavı ne zaman? 2022 hakim ve savcı adayı başvuru tarihleri belli mi?

MasterChef Türkiye'de kaos! Yarışmacılar birbine girdi: Ben senin canın değilim... MasterChef Türkiye'de kaos! Yarışmacılar birbine girdi: Ben senin canın değilim... Haberi Görüntüle

HAKİM VE SAVCI ALIMI SINAVI NE ZAMAN?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, 1500 hakim ve savcı adayı alınacağını söyledi. Bozdağ, hakim ve savcı alımı sınavın 26-27 Kasım'da yapılacağını duyurdu.

Henüz yeni alımlarda istenilen şartlar hakkında detaylar açıklanmadı. Daha önce yapılan alımda istenilen şartlar şöyleydi:

Sınava başvuru yapacak adaylarda, Türk vatandaşı olmak, 35 yaşını doldurmamış olmak, avukatlıktan hakim savcılığa geçmek isteyenler için ise 45 yaşını doldurmamış olmak.

Adayların ayrıca, kamu haklarından yasaklı olmamaları, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmaması ve taksirli suçlar hariç olmak üzere üç aydan fazla hürriyeti bağlayıcı cezayı gerektiren bir fiilden dolayı soruşturma veya kovuşturma altında olmamaları isteniyordu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading