Yandex Metrica

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Ada çayının faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

Faydalarını duyunca çok şaşıracaksınız! Ada çayının faydaları nelerdir, nasıl tüketilir?

İstanbul'a ilk kez Marmara Adası'ndan getirildiği için ada çayı olarak adlandırılan bitki, sindirim sistemi rahatsızlığınına, depresyona, ağız ve dış hastalıkları gibi pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilinmekte. Şifa deposu olarak adlandırılan ada çayını kronik hastalar tüketirken çok dikkatli olmalıdır. Demleme teknikleri ve faydalarını araştıran vatandaşlar için ada çayının bilinmeyen özelliklerini derledik. Peki, Ada çayının faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? İşte detaylar..

Yaşam

08.03.2024, 00:15

 Ada çayının insan vucüdunda pek çok rahatsızlığa iyi geldiği bilnsede, yanlış kullanımda ciddi sonuçlara yol açabilir. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, Covid-19 hastalığını önlemek için adaçayı ve ebegümeci karışımının kaynatılmasıyla elde edilen gargaranın kullanılmasını önermişti.Tıbbi ve aromatik bir bitki olan ada çayının yaprakları, kaynatıldığında çay olarak içilebildiği gibi esansı ya da farklı bir deyişle uçucu yağı elde edilerek de kullanılır. Peki, Ada çayının faydaları nelerdir, nasıl tüketilir? İşte detaylar..

21 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 21 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

ADA ÇAYININ FAYDALARI NELERDİR?

  • Depresyonu ve stresi azaltır.
  • Zararlı toksinlerin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  •  Beyin fonksiyonlarını geliştirir.
  • Ağız ve diş eti hastalıklarına iyi  gelir.
  • Cilt leke ve hastalıklarında kullanır.
  • Mide ve kolestrol hastaları için rahatlatıcı etkisi vardır.
  • Menopoz sonrası belirtileri hafifletir.
  • Sindirim sistemini korur ve ishale iyi gelir.
  • Aşırı terlemeyi azaltır.

Metin Akpınar'ın kızı bombayı patlattı! Duygu Nebioğlu'ndan ağır sözler: Bedelini ödeyecek... Metin Akpınar'ın kızı bombayı patlattı! Duygu Nebioğlu'ndan ağır sözler: Bedelini... Haberi Görüntüle

ADA ÇAYI NASIL DEMLENİR?

Ada çayı genellikle kaynatılarak yapılsa da aslında en doğru teknik demlenerek hazırlanmasıdır. Demleme tekniği ile yapılan ada çayının besin değeri daha iyi korunur ve daha yoğun ada çayı tadı elde edilebilir.

Kaynar suda çok fazla tutulan bitki, faydalı etkilerini kaybeder ve acı bir tat bırakır. Buna göre, yklaşık 2 gram ada çayı üzerine 200-250 ml kaynar su ilave edilerek 10 dakika kadar demlenir. Yaprakları süzülür ve fincana doldurularak servis edilir.  

Yaz yağmurları ani bastırdı! Meteoroloji 14 il için alarma geçti! 25 Temmuz 2024 Perşembe hava durumu... Yaz yağmurları ani bastırdı! Meteoroloji 14 il için alarma geçti!... Haberi Görüntüle

ADA ÇAYINI KİMLER TÜKETEBİLİR?

Ada çayının fazla içilmesi midede yanma ve ağrıya neden olabilir. Yan etkileri kişiden kişiye değişiklik gösterse de günlük 3 bardak ada çayı içilmesi günveli olarak kabul edilir. Salvia cinsine ait bitkilere alerjisi olan insanların ada çayını içmemesi önerilmektedir.

  • Adaçayını çok düşük tansiyona sahip olanların 
  • Sürekli ilaç kullananların
  • Şeker hastalarının tüketmesi tavsiye edilmiyor.

 

Kübra Ak

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading