Yandex Metrica

Erkek bebekler ne zaman sünnet olmalı? Bebeklik döneminde sünnet için en ideal dönem 1 ve 4. aylar arası!

Erkek bebekler ne zaman sünnet olmalı? Bebeklik döneminde sünnet için en ideal dönem 1 ve 4. aylar arası!

Bazı erkek çocuk anne babaları, çocuğu büyümeden sünnet olmasını ister. Peki bebeklik döneminde sünnet ne zaman yapılmalı? Bu konuda farklı görüşler olsa da uzmanlar sünnet için en uygun zamanın 1 ile 4. aylar arası olduğunu belirtiyor. Bu dönemde yapılacak operasyonda lokal anestezi tercih ediliyor.

Yaşam

23.01.2024, 19:42

Erkek bebekler ne zaman sünnet edilmeli? Bebeklik döneminde en ideal sünnet yaşı nedir? İşte cevaplar...

Erkek çocuklarda sünnetin bebeklik döneminde yapılması hem travma yaşanmaması hem de daha hızlı bir iyileşme süreci sunması bakımından önem taşıyor. 

Kabak lifli sabunla para aklama: Dilan-Engin Polat çifti iddianamesinden bomba detaylar Kabak lifli sabunla para aklama: Dilan-Engin Polat çifti iddianamesinden bomba... Haberi Görüntüle

ERKEK BEBEKLER NE ZAMAN SÜNNET EDİLMELİ?

Ebeveynler bu konuda bazı endişeler taşısa da özel nedenler olmadığı sürece bebeklerde sünnet için en uygun zaman 1 ila 4 ay arası. Çünkü bu dönemde genel anesteziye ihtiyaç duyulmaz. İşlem, lokal anesteziyle çabucak bitirilebilir. Sünnet yapılırken lokal anestezi uygulanmasında genel anestezide olduğu gibi kan tahlili veya aç kalma gibi prosedürlere ihtiyaç duyulmaz. 

Burcu Biricik anne oldu! Ünlü oyuncu bebeğine bakın hangi ismi verdi! Burcu Biricik anne oldu! Ünlü oyuncu bebeğine bakın hangi ismi... Haberi Görüntüle

6. AYDAN SONRA GENEL ANESTEZİ UYGULANIR

Tabi sünnet öncesinde bebeğin mutlaka bir uzman tarafından muayene edilmesi gerekiyor. Bu muayene sonrasında bebeğin pipisinde, eğrilik, dönüklük veya peygamber sünneti gibi sorunların tespit edilmesi durumunda kesinlikle sünnet yapılmamalı. Bebek 6 – 7 aylık olduğunda düzeltici cerrahi ile birlikte sünnet de yapılabilir. Tabi bu dönemde genel anestezi uygulanır.

Shakira 2024 Kupa Amerika'da rüzgar gibi esti! Sahne performansıyla final maçında yürekleri hoplattı! Shakira 2024 Kupa Amerika'da rüzgar gibi esti! Sahne performansıyla final... Haberi Görüntüle

BAKIM SÜRECİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ? 

Sünnet sonrası bakım ve iyileşme erken dönemlerde daha kolay olur. Operasyon sonrası bezin kapatılmasında ise herhangi bir sakınca yok. Bölge genellikle açık bırakılırken bazı durumlarda çok ince bir bant yapıştırılır. Sünnetin yapılmasından sonraki ilk gün gerekirse ve doktor da önerirse fitil tarzında 1 – 2 kez ağrı kesici uygulanabilir Bölgeye 3 – 4 gün süreyle antibiyotikli kremler sürülebilir. Bir süre banyo esnasında o bölgeye sabun veya şampuan gelmemesine dikkat etmek gerekir. 

Dünyaca ünlü şarkıcıdan acı haber! Sahnede elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti! Dünyaca ünlü şarkıcıdan acı haber! Sahnede elektrik akımına kapılarak hayatını... Haberi Görüntüle

KONTROLLER İHMAL EDİLMEMELİ

Sünnetin yapılmasından bir hafta sonra kontrole gitmek iyileşme takibi açısından önem taşıyor. Sünnet sonrası pipide kızarıklık, şişlik, pipi başında kabuklanma ya da morluk gibi sorunların yaşanması ise gayet doğal. Bu gibi durumlar haftalar içerisinde kendiliğinden azalacaktır.

Sünnet ne zaman ve nasıl yapılırsa yapılsın uygulama mutlaka ameliyathane şartlarında gerçekleşmeli. Bu, hem enfeksiyon riskini azaltır hem de kanama gibi problemlerle karşılaşmanın önüne geçer.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading