Yandex Metrica

Bu cep telefonunu kullananlar dikkat: Banka hesaplarınız güvende değil

Bu cep telefonunu kullananlar dikkat: Banka hesaplarınız güvende değil

Xiaomi kullanıcıları dikkat banka hesaplarınız artık güvende değil! Çin'in dev akıllı telefon markası Xiaomi 20 güvenlik açığı ile sos verdi. Bilgisayar korsanları telefonunuzda geziyor olabilir.

Yaşam

13.05.2024, 01:30

Dünya genelinde milyonlarca kullancıya sahip olan Xiaomi 20 güvenlik açığı ile kullancılarını tedirgin etti. Banka hesaplarınızdan, kişisel fotoğraflarınıza kadar birçok gizli belge bilgisayar korsanlarının eline geçmiş olabilir. 

Xiaomi cihazlarının kullanıcıları ciddi güvenlik riski ile karşı karşıya olabilir. Uyarı yakın zamanda uygulama güvenliği girişimi Oversecured tarafından yapıldı. Araştırmacılarına göre şirketin tüm akıllı telefonlarını etkileyen ve bilgisayar korsanlarının cihazlarda yer alan bilgilere erişmesine olanak tanıyan 20 civarında ciddi kusur bulunuyor.

Arda Güler sevgilisiyle rakip oldu! Bodrum tatilinde sevgilisiyle görüntülendi! Arda Güler sevgilisiyle rakip oldu! Bodrum tatilinde sevgilisiyle görüntülendi! Haberi Görüntüle

XIAOMI'DE 20 GÜVENLİK AÇIĞI

Bu kusurlar hem MIUI arayüzünde hem de mpvp işletim sistemi HyperOS'ta bulundu . Birçoğu bulut depolama hizmetini, Xiaomi Cloud'u, uygulama kayıtlarını ve hatta akıllı telefonun fotoğraf ve video kitaplığını bile etkiliyor.

Oversecured'a göre arıza raporunun tamamı 25-30 Nisan tarihleri ​​arasında Xiaomi'ye sunuldu. Ancak şirket şu ana kadar konu hakkında yorum yapmadı veya bu sorunları düzeltecek bir güncelleme yayınlamadı.

Oversecured tarafından yayımlanan listede bu kusurların yalnızca belirli uygulamalara özgü olmadığını analiz etmek mümkün.  Bunun nedeni, raporun, yapılandırmalardaki delikler ve hatta AOSP'deki Xiaomi paketini içeren güvenlik açıkları gibi sistemin kendi öğelerindeki sorunlara işaret etmesidir.

İcardi'yi aldattı mı? Wanda Nara'dan ihanet iddialarına cevap İcardi'yi aldattı mı? Wanda Nara'dan ihanet iddialarına cevap Haberi Görüntüle

KİŞİSEL BİLGİLERİNİZ GÜVENDE DEĞİL

Oversecured'in raporuna göre bazı günvelik açıkları şöyle;

1-) Sistem ayrıcalıklarını içeren güvenlik sorunları;

2-) Sistem ayrıcalıkları aracılığıyla dosya hırsızlığına yol açabilecek boşluklar;

3-) İletim sistemindeki Bluetooth ve Wi-Fi verilerini açığa çıkaran boşluklar;

4-)Wi-Fi, Bluetooth ve telefon numaralarından gelen verilerin iletişim defterinden gösterilmesi;

5-) GetApps tarafından verilerin ifşa edilmesi;

6-) MIUI Bluetooth aracılığıyla verilere maruz kalma;

7-) Galeri uygulamasına daha kolay erişim sağlayan boşluklar;

8-) Xiaomi Cloud'da barındırılan dosyalara kolay erişim sağlayan boşluklar;

9-) Mi Video kullanılırken veri açığa çıkması.

Habere Tepki Ver

1

0

5

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading