Yandex Metrica

Bu ay lale soğanlarınızı toprakla buluşturabilirsiniz! Kasım ayı, lale dikimi için en doğru zaman!

Bu ay lale soğanlarınızı toprakla buluşturabilirsiniz! Kasım ayı, lale dikimi için en doğru zaman!

Farklı renkleriyle bulunduğu yerlere canlılık veren laleler en bilindik çiçeklerden. İlkbaharda en güzel laleye sahip olmak için ise dikim için en doğru zaman Kasım ayı. Bu ayda dikilen lale soğanları Nisan ve Mayıs aylarında verdiği çiçeklerle muhteşem manzaralar ortaya çıkarır.

Yaşam

23.01.2024, 20:01

Lale ne zaman dikilmeli? Lalelerde mantar hastalığı neye yol açar? Kasım ayında hangi bitkiler ekilebilir? İşte cevaplar...

Laleler, ilkbaharda çoğu bahçede bulunabilen popüler bir çiçekli bitkidir. Güzel pastel veya parlak canlı çiçekler üreten, baharın en önemli bitkilerinden biri olan laleler, Nisan ve Mayıs aylarında güzel manzarayı yaratmak için saksılara veya bahçe kenarlarına dikilebilir.

'Her şeye hazırlıklı olun' demişti! Gonca Vuslateri erken doğum yaptı! 'Her şeye hazırlıklı olun' demişti! Gonca Vuslateri erken doğum yaptı! Haberi Görüntüle

LALE SOĞANLARINI KASIM AYINDA EKEBİLİRSİNİZ

Lale soğanlarının Nisan ve Mayıs aylarında çiçek vermesi için Kasım ayında ekilmesi gerekiyor. Haziran ve Temmuz aylarında ise kesilmeleri lazım. Ancak bazı laleler diğerlerinden daha erken çiçek açıyor. 

Çoğu bahçıvan için Kasım, lale dikim zamanı. Çünkü toprağa ne kadar erken girerlerse o kadar erken çiçek açarlar. Bütün lalelerde en önemli şey ise, iyi bir drenaja sahip olduklarından emin olmaktır.

Film setinde yönetmenini öldürmüştü! Ünlü oyuncu bir kez daha çığrından çıktı! Yaptıklarıyla pes dedirtti! Film setinde yönetmenini öldürmüştü! Ünlü oyuncu bir kez daha çığrından... Haberi Görüntüle

OLABİLDİĞİNCE DERİNE DİKİN

Kalıcı olacaklarsa, onları olabildiğince derine dikmek gerekir. Çünkü ne kadar derinlerse, gövde o kadar güçlü ve düz olur.

Laleler güneşli, korunaklı yerleri ve iyi drene edilmiş toprakları sever. Çok yıllık bitkilerin arkasına dikildiklerinde sınırlarda en iyi şekilde yetişir.

Bahçedeki toprak ağır killi veya laleler için çok kumluysa, ekimden önce iyice çürümüş organik madde eklemek lazım. Özellikle ağır topraklarda drenajı iyileştirmek için ekim deliğinin dibine kum eklenebilir.

CZN Burak küplere bindi! 'Yürüyen adam senin yüzünden öldü' diyen kullanıcıya ateş püskürdü! CZN Burak küplere bindi! 'Yürüyen adam senin yüzünden öldü' diyen... Haberi Görüntüle

LALELERDE MANTAR GÖRÜLEBİLİYOR

Bu arada lale soğanları, lale ateşi olarak bilinen bir mantar hastalığına yakalanma riski altındadır. Mantar, ortaya çıkan lale yapraklarına saldırır ve bu da onların hatalı şekillenmesine neden olur. Bu aynı zamanda hem yapraklarda çürümeye yol açabilir hem de çiçekler veya tomurcuklar hep birlikte açılmayabilir.

Öte yandan lale dışında nergis soğanları, sümbül soğanları, manolya ağaçları, fundalar, soğan ve sarımsak, çilek bitkileri, ahududu bitkileri, böğürtlen, bektaşi ve yaban mersini bitkileri de bu ay ekilebilir.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading