Yandex Metrica

Bir yıldız daha kaydı! Yeşilçam'ın usta oyuncusundan acı haber!

Bir yıldız daha kaydı! Yeşilçam'ın usta oyuncusundan acı haber!

Türk sinema tarihinin başarılı Yeşilçam oyuncularından olan Murat Soydan 83 yaşında hayatını kaybetti. Ünlü oyuncunun ölüm haberini ise kızı kamuoyuna duyurdu.

Yaşam

11.06.2024, 15:39

Ah Bir Zengin Olsam, Sana Dönmeyeceğim, Gönül Oyunu, Sevmek ve Ölmek Zamanı gibi filmlerde rol alan 83 yaşındaki ünlü oyuncu Murat Soydan'dan acı haber geldi. 

Usta oyuncu Murat Soydan'ın kızı Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun" açıklamasıyla babasının hayatını kaybettiğini duyurdu.

Sergen Yalçın ile adı anılmıştı! Melisa Döngel'den şaşırtan aşk açıklaması: Bildiğiniz sap... Sergen Yalçın ile adı anılmıştı! Melisa Döngel'den şaşırtan aşk açıklaması:... Haberi Görüntüle

MURAT SOYDAN KİMDİR?

Murat Soydan olarak bilinen ve asıl adı Rüçhan Tercan olan usta oyuncunun 1940 yılında İstanbul Üsküdar'da dünyaya geldiği, ilk ve ortaöğretimini Lüleburgaz'da, Edirne'de lise eğitimini tammaladı. Üniversiteyi ise İstanbul'da İktisadi İlimler Akademisi'nde okudu. Sonrasında ise İstanbul Belediyesi Konservatuvarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. 

1966 yılında 'Kolsuz Kahraman' adlı filmle oyunculuk kariyerine başlayan Soydan'ın 2000'den fazla filmde rol aldığı biliniyor. 

1970'li yılların 'Jön' oyuncularından olan Murat Soydan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit ile baş rol paylaşmıştı. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Yaşam


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading