Yandex Metrica

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?

Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?

Berat Kandili mübarek üç aylardan Recep ayının içinde bulunan önemli bir gecedir. Bir yandan Ramazan ayının gelmesine az bir vakit kaldığı için bir yandan da bugün Berat Kandili olduğu için vatandaşları ayrı bir heyecan kapladı. İnternette 'Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?' diye arama yapmaya başladı. Bugün kandil diye oruç tutunlar iftar vaktini de merak ediyor. Peki Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?

Yaşam

27.01.2024, 02:50

Ramazan ayına günler kaldı. Ramazan ayından bir önceki ay olan Şaban ayının içinde bulunan Berat Kandili bugün gerçekleşecek. Heyecanlı olanlar ve Kandil diye oruç tutan bireyler internetin başına geçti. İnternette 'Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?' diye arama yapmaya başlandı. Peki Berat Kandili namazı nasıl kılınır? Berat Kandili iftar vakti ne zaman?

'Ortada adam kalmadı' demişti! Hafsanur Sancaktutan ünlü oyuncuyla yeni bir aşka yelken açtı! 'Ortada adam kalmadı' demişti! Hafsanur Sancaktutan ünlü oyuncuyla yeni bir... Haberi Görüntüle

BERAT KANDİLİ NAMAZI NASIL KILINIR?

Berat Kandili, bu yık 6 Mart 2023 Perşembe yani bugüne denk geliyor. Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) bazı mübarek gün ve gecelerin değerlendirilmesi gerektiğini söylemiştir. Ama bu gün ve gecelere ait özel bir namaz veya ibadet şekli hiçbir kaynakta bulunmamaktadır.

Vatandaşlar kandil gecelerinde, yaşadıkları hayatı gözden geçirmeli; hata ve günahları için bol bol tövbe etmeli, dua ederek, Kur'an-ı Kerim okuyup anlamaya çalışarak, kaza ya da nafile namaz kılarak bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirmelidir.

Peygamber efendimizin amcasına tavsiye ettiği tesbih namazı, kandil gecelerinde kılınabilecek namazlar arasında yer almaktadır. Diğer taraftan kandil gecelerinde nafile namazı kılınması tavsiye edilir.

100 rekatlık Berat Kandili namazına şu şekilde niyet edilir: "Ya rabbi , niyet ettim rızâ-yı şerifin için namaza. Beni afv-ı ilâhîne , feyz-i ilâhîne mazhar eyle. Kasvet-i kalbden , dünya ve ahiret sıkıntılarından halas eyleyip, süedâ defterine kaydeyle"

100 rekat namazı bir bütün olarak kılmak şart olmamakla birlikte ara verilerek kılınabilir. Berat Kandili namazı akşam namazından sabah vaktine kadar bölüm bölüm kılanabilir. 100 rekatlık namazda okunan İhlas - ı Şerifleri 10 okumak yerine her rekatte 100 defa okuyarak 10 selamda da kılınabilir. AFakat 50 selam ile 100 rekat kılmak daha faziletlidir. Bu namazın özelliği, yapılan secdelerin çok olmasıdır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading