Yandex Metrica

Bahçelerdeki sonbahar yaprakları nasıl temizlenir? İşte bahçe uzmanlarından 3 önemli öneri!

Bahçelerdeki sonbahar yaprakları nasıl temizlenir? İşte bahçe uzmanlarından 3 önemli öneri!

Sonbaharda romantik bir görüntü oluşmasını sağlayan yapraklar, bahçe sahiplerinde pek de olumlu duygular uyandırmıyor. Oluk ve drenajları tıkayan bu yaprakları temizlemek çoğu zaman zor oluyor. Peki bunun pratik bir yolu yok mu?

Yaşam

20.05.2024, 12:41

Sonbaharın en güzel manzaralarını oluşturan sarı yapraklar bahçe sahipleri için can sıkıcı olabiliyor. Bu yapraklar özellikle oluk ve drenajları tıkadığında istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Bu nedenle, onları temizlemek ve dış mekan bitkileriniz için malç oluşturmak en iyi adım olacaktır. 

Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! Muğla'da trafik kazası sonucunda feci şekilde can verdi! Ünlü sosyal medya fenomeninden acı haber! Muğla'da trafik kazası sonucunda... Haberi Görüntüle

TIRMIKLAMA

Bahçe uzmanlarına göre, tırmıklama çiminizin toprak yüzeyindeki ölü yaprakları ve otları da temizleyen tek yaprak çıkarma tekniğidir. Saz olarak bilinen bu maddeden kurtulmak çimlerin görünümünü iyileştirmek için çok önemlidir, ancak çok sert bir şekilde tırmıklamak küçük hasarlara neden olabilir. Aynı zamanda çok zaman alan bir işlemdir ve geniş yüzeylerde yapılması zordur.

Bilim insanlarından şaşırtan araştırma! İnsanların hayatta en pişman oldukları 3 şey açıklandı! Bilim insanlarından şaşırtan araştırma! İnsanların hayatta en pişman oldukları 3... Haberi Görüntüle

FIRÇALAMA

Sert yüzeyleri süpürmek de, düşen yaprakları toplamak için inanılmaz derecede etkilidir. Kuru ve durgun bir günde, sert kıllı bir süpürge verandanızdaki kiri ve tozu toplayarak daha temiz ve düzenli görünmesini sağlar. Fırçalamak ayrıca tırmıktan daha az emek gerektirir.

Kimse 55 yaşında olduğuna inanmadı! Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in yeni yaş pozu nefes kesti! Kimse 55 yaşında olduğuna inanmadı! Ünlü şarkıcı Jennifer Lopez'in yeni... Haberi Görüntüle

YAPRAK ÜFLEYİCİLER

Pahalı bir alet olmanın yanı sıra, yaprak üfleyiciler geniş alanlar için kolaylıkla en verimli olanlardır. Ancak üfleyici bütün yaprakları ortadan kaldırmaya yetmeyebilir. Kalan birkaç yaprağı elinizle toplamanız gerekir.

15 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak, Terazi, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burcu... 15 Temmuz 2024 burç yorumları: Koç, Boğa, İkizler, Yengeç,Aslan, Başak,... Haberi Görüntüle

YAPRAKLARDAN MALÇ VEYA KOMPOST YAPIN

Topladığınız yaprakları malç ve kompost haline getirmek ise onları değerlendirmenin en güzel yolu. Herhangi bir yaprak hastalıklı görünüyorsa, bakterilerin yayılmasını önlemek için onları kompost yığınınızdan çıkarın.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading