Yandex Metrica

Tüpraş en büyük kar oranını açıklamaya hazırlanıyor! Tüpraş(TUPRS) BIST100 hedef hisse fiyatı yükseldi! Tüpraş için yeni hedef ne oldu?

Tüpraş en büyük kar oranını açıklamaya hazırlanıyor! Tüpraş(TUPRS) BIST100 hedef hisse fiyatı yükseldi! Tüpraş için yeni hedef ne oldu?

Tüpraş (TUPRS) Borsa İstanbul'da (BIST100)'de hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladı. İş Yatırım, Tüpraş'ın hedef hisse fiyatında güncelleme yaptı. İş Yatırım, Tüpraş için yeni hedef hisse fiyatının 227 TL olduğunu açıkladı.

Ekonomi

05.03.2024, 02:11

Tüpraş (TUPRS) Borsa İstanbul'da (BIST100) hızlı bir yükseliş ivmesi yakaladı. Tüpraş, tüm tarihinin en büyük kar oranını açıklamaya hazırlanıyor. Tüpraş yönetiminden bilanço döneminde büyük bir karar oranı açıklanacağı tahmin ediliyor.

İş Yatırım, bugün Tüpraş için hedef hisse fiyatını yükseltti. İş Yatırım'ın Tüpraş için yaptığı analizde, yüzde 36'lık getiri potansiyel bulunduğu belirtilirken, temettü veriminin ise yüzde 13,5 olması beklendiği açıklandı.

İş Yatırım, Tüpraş için yeni hedef hisse fiyatının 227 TL olduğunu açıkladı.

Enflasyon rakamları belli oldu! Emeklilerin 4 aylık zam oranı kesinleşti: İşte Temmuz'da emekliler için beklenen zam oranı... Enflasyon rakamları belli oldu! Emeklilerin 4 aylık zam oranı kesinleşti:... Haberi Görüntüle

TÜPRAŞ TARİHİNİN EN İYİ BİLANÇO KAR ORANINI AÇIKLAYABİLİR

İş Yatırım, Tüpraş'ın net rafineri marjı beklenti aralığını artırdığını belirttiği analizinde, ''2023 yıl sonu FAVÖK tahminimizi 2,826 milyar dolardan 3,137 milyar dolara revize ediyoruz'' ifadeleri kullanıldı.

Tüpraş için analiz yapan İş Yatırım'ın tüm açıklaması şu şekilde;

Kızıldeniz’deki gerginlik ile navlun fiyatlarında yaşanan artışın etkisiyle ürün marjları yılbaşından bu yana tekrar yukarı doğru ivme kazandı. Yılın geri kalanında marjlarda normalleşme beklemekle beraber tarihsel ortalamaların üzerindeki seyrin devam edeceğini, 2024 yılı için net rafineri marjının 9-10 $/varil seviyesinde gerçekleşeceğini öngörüyoruz. 2024 yıl sonu FAVÖK tahminimizi 1,702 milyar dolardan 2,108 milyar dolara yükseltiyoruz. Enflasyon muhasebesi uygulamasının şirketin 2023 yıl sonu finansalları üzerinde bir baskı unsuru oluşturmasını beklemiyor, 3Ç23 sonu itibarıyla 53 milyar TL net nakit pozisyonunda olan şirketin 2024 yılında güçlü finansallar açıklamaya devam edeceğini öngörüyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Loading