Yandex Metrica

Tüketiciyi aldatanlar yandı! Bakanlık düğmeye bastı rekor cezalar yolda

Tüketiciyi aldatanlar yandı! Bakanlık düğmeye bastı rekor cezalar yolda

Gıdada yanıltıcı etiketlere yeni tedbirler geliyor. Gıdalarda "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadeler kullanılamayacak. Tüketiciler doğru bilgilendirilecek. Yanıltıcı etiket kullanan markalar mercek altına alınacak. Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak.  

Ekonomi

01.03.2024, 04:41

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yanıltıcı etiketlerle mücadelesi devam ediyor.

Zincir marketler gıdaların üzerindeki "tadında, lezzeti, keyfi, aromalı" gibi ifadeler bundan böyle kullanılmayacak.

Tüketiciler doğru bilgilendirilecek ve aldatıcı etiket kullanan markalar yakın takibe alınacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı yanıltıcı etiketler için harekete geçti. Artık standart gelecek. Tüketiciyi yanıltan etiketler yasaklanacak.

Altın fiyatları çakılıyor! 30 Nisan gram altın, çeyrek altın ne kadar? Altın düşmeye devam edecek mi? Altın fiyatları çakılıyor! 30 Nisan gram altın, çeyrek altın ne... Haberi Görüntüle

''TÜKETİCİYİ YANILTAN OLAYLAR VAR''

Ankara Üniversitesi Gıda Güvenliği Enstitüsü Başkanı Mücahit Taha Özkaya, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "Aslında koruyucu bir unsurdur. Satılan ürünler evet tereyağı diye aldığı margarin veya salça diye aldığı domates sosu gibi ürünler aslında gıda güvenliği açısından bir sakıncası olan ürünler değil ama tüketiciyi yanıltıcı olaylar vardır. Tenekenin üzerine zeytin resmini koyup ayçiçek yağı satanlar gibi. Bitkisel karışımlı yağ satanlar gibi. Böylelikle tüketicinin daha bilinçli hale gelmesi sağlayacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan enflasyon açıklaması: Hızlı bir düşüş olacak! Haberi Görüntüle

GIDA ETİKETİNE STANDART GELİYOR

Gıda etiğine uygun olmayan unsurların da etiketlerde yer alamayacağını belirten Mücahit Taha Özkaya şunları kaydetti;

"Gıda etiği açısından ön plana çıkarılan bazı unsurlar, fotoğraflar olabiliyor. Bazı harflerin ön plana çıkarılması gibi punto olarak büyük konması veya fotoğrafların konması gıda etiği açısından uygun değildir. Bunlar da dikkate alınacaktır."

1992 – 2008 girişlilere prim müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü vermişti: 4B'liler prim indirimini kaptı 1992 – 2008 girişlilere prim müjdesi: Cumhurbaşkanı Erdoğan sözünü vermişti:... Haberi Görüntüle

REKOR CEZALAR YOLDA

Bakanlık tarafından gıda ürünlerindeki yanıltıcı etiketlerle ilgili çalışma tamamlandı. Kararın kıs süre içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Karara uymayan markalara cezai işlem uygulanacak.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading