Yandex Metrica

Sitede Ara

TROY yaygınlaşacak! EKK resmen duyurdu: Bu uygulama ile finansal altyapımız güçlenecek

TROY yaygınlaşacak! EKK resmen duyurdu: Bu uygulama ile finansal altyapımız güçlenecek

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu söz konusu toplantı sonrası yazılı açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, "TROY’un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır." denildi.

Ekonomi

17.04.2024, 18:41

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK), Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz başkanlığında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. 

İŞKUR'dan personel alımı! 24 yaşını dolduran kişiler dikkat: Başvuru için 3 gününüz var! İŞKUR'dan personel alımı! 24 yaşını dolduran kişiler dikkat: Başvuru için... Haberi Görüntüle

EKK KURULU TAM KADRO

Söz konusu toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nihat Zeybekci ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcileri katıldı.

12 bankadan ortak karar: Parasını bankada tutan herkese 1 memur maaşı ikramiye! 12 bankadan ortak karar: Parasını bankada tutan herkese 1 memur... Haberi Görüntüle

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndan Orta Vadeli Program (OVP) ve reform gündemiyle finansal okuryazarlığı artırmaya yönelik çalışmaların ele alındı. Ayrıca yatırım Taahhütlü Avans Kredileri'nde (YTAK) mevcut durum ve bankalara verilecek Toplumsal Yatırım Notu gibi konular değerlendirdi.

15 Mayıs dolar kaç para? Bugün 1 dolar kaç TL? 15 Mayıs dolar kaç para? Bugün 1 dolar kaç TL? Haberi Görüntüle

"HER TÜRLÜ ADIMI ATMAYA HAZIRIZ"

Toplantının ardından yapılan açıklamada, "Deprem bölgesinde son bir yılda konut ve altyapı ihtiyaçlarının giderilmesi ile ticari ve sosyal hayatın yeniden canlandırılmasına yönelik her türlü çabayı sarf ediyoruz. Depremin yaralarının sarılması için gereken her türlü adımı atmaya devam edeceğiz." denildi.

Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Bakanlık ceza yağdırdı Son dakika: Fahiş fiyat ve stokçuluk yapanlara af yok! Bakanlık... Haberi Görüntüle

"TROY YAYGINLAŞACAK"

"Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır." denilen açıklamada, "TROY'un kullanımında düzenli bir artış gözlenmekte olup, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızın öncülüğünde TROY kullanımı yaygınlaştırılacaktır." denildi.

Karadeniz'de doğalgazdan sonra petrol müjdesi! Bakan Bayraktar üç ili işaret etti Karadeniz'de doğalgazdan sonra petrol müjdesi! Bakan Bayraktar üç ili işaret... Haberi Görüntüle

TROY NEDİR?

Türkiye'nin ilk yerli ödeme sistemi Troy Kart; kredi kartı, banka kartı ve ön ödemeli kart hizmeti sunuyor. Troy Kart kullanarak hem bankalar arası işlemler hem de online alışverişler kolayca gerçekleştirilebilir. Türkiye'de geliştirilmiş ve kullanıma sunulmuş Troy Kart, tüketicileri ve işletmeleri için hızlı ve güvenilir bir ödeme çözümü sunar. Bu kapsamda;  Türkiye'de finansal işlemler daha bağımsız bir şekilde yürütülebilir ve uluslararası finans şirketlerine olan bağımlılık azalır. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading