Yandex Metrica
Reklam Görseli

Ticaret Bakanlığı 6,4 milyar kamu alacağı için devrede! İki binden fazla haksız rekabet soruşturması!

Ticaret Bakanlığı 6,4 milyar kamu alacağı için devrede! İki binden fazla haksız rekabet soruşturması!

Ticaret Bakanlığı iç ve dış ticarette haksız rekabete karşı harekete geçti. 2023 yılında düzenlenen ve haksız rekabete konu olan fiili hareketler için Bakanlık 6,4 milyar liralık kamu alacağını tahsil etmek üzere harekete geçti.

Ekonomi

16.02.2024, 05:57

Ticaret Bakanlığı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamaya göre 2023 yılında incelemiş olduğu raporlar neticesinde 6,4 milyar lira kamu alacağı oluğunu tespit etttiklerini duyurdu.

Benzin ve motorine indirim geldi: İşte 8 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Benzin ve motorine indirim geldi: İşte 8 Mayıs güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

İÇ VE DIŞ TİCARTTE UZULSÜZLÜĞE SON

Bakanlık'tan yapılam açıklamada; 'Ticaret Bakanlığı olarak iç ve dış ticarette haksız rekabete konu olabilecek fiilleri engellemek, ticaretin güvenle yapılmasını sağlamak, Bakanlığımızın ve Hazinenin haklarını koruyucu tedbirler almak amacıyla incelemelerimiz ve soruşturmalarımız titizlikle devam etmektedir.

Bu kapsamda gümrük, iç ticaret ve dış ticaret konularında tespit edilen usulsüz işlemlere ilişkin 2023 yılında gerçekleştirilen teftiş, inceleme, denetleme ve soruşturmalar kapsamında 2.194 adet rapor düzenlenmiş olup, bu raporlar neticesinde toplam 789 Milyon TL ek vergi tahakkuku ve 5,7 Milyar TL idari para cezası olmak üzere, toplam 6,4 Milyar TL kamu alacağının tahsil işlemlerine başlanılmıştır.

Ticaret Bakanlığı olarak, piyasa işleyişini bozucu, adil rekabet şartlarına uygun olmayan, kamu zararına yol açan girişimlerin takibi azami hassasiyetle yapılmakta olup, bütün sektörlerde mevzuata aykırı işlemleri engellemek, devletimizin ekonomi politikalarını etkili bir şekilde uygulamak için çalışmalarımız aralıksız devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'' duyurusunda bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Ekonomi


Loading