Yandex Metrica

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında yeni karar!

Rekabet Kurulu'ndan META'ya ceza yağdı! Threads ve İnstagram uygulaması hakkında yeni karar!

Rekabet Kurulu META  hakkında, Threads ve İnstagram uygulamalarında kişilerin güvenliğini ve durumunu kötüye kullama şüphesiyle soruştruma başlatmıştı. O soruşturma kapsamında ise META Platforms hakkında Kurul, geçici tedbir kararı vererek 4 milyon 796 bin lira idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Teknoloji

05.04.2024, 10:45

Rekabet Kurulu, META şirketinin İnstagram hesapları aracılığıyla Threads hesabı açan kullanıcıların verilerinin izinsiz bir şekilde birleştirdiği gerekçesiyle açılan soruşturmanın tamamlandığı duyuruldu. 

İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! İnstagram'dan müstehcen görüntülere önlem! Kullanıcıların güvenliği için yeni özelliğini duyurdu! Haberi Görüntüle

META YÜKÜMLÜLÜKLERİ YERİNE GETİRMEDİ

2021 yılında başlatılan soruşturma kapsamında META'nın, Facebook, İnstagram ve Whatsapp'a uygulamalar üzerinden kullanıcıların bilgilerini kötüye kullandıkları gerekçesiyle 346 milyon 717 bin 193 TL para cezası uygulanmasına ve yükümlülüklerinin yerine getirilmesine karar verilmişti. 

Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Dikkat, yeni casus yazılım! Aladdin herkesin telefonuna sızmış olabilir Haberi Görüntüle

META ONAY ALAMADI

9 Aralık 2023 tarihinde sona eren yükümlülükler sonrasında ise META yeterli bulunamadı ve onay istenen kullancılardan tekrardan onay almasını istedi. 

Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve Facebook'taydı şimdi o uygulamada Bir zamanların efsane özelliği 'dürtme' geri geliyor! Önce MSN ve... Haberi Görüntüle

REKABET KURULU'NDAN CEZA YAĞDI

META, kullancılarına yeterli bilgilendirem yapmadığı, onay işlemini kullanıcılar için yeterince açık ve yönlendirici olmadığına karar verildi.  Rekabet Kurulu 12 Aralık 2023 yılından itibaren META'ya 2022 gayri safi gelir üzerinden 4 milyon 796 bin 152 TL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Teknoloji


Loading