Yandex Metrica

SON DAKİKA | Türkiye'de oynayan efsane futbolcu trafik kazası geçirdi! Durumu kritik

SON DAKİKA | Türkiye'de oynayan efsane futbolcu trafik kazası geçirdi! Durumu kritik

Gençlerbirliği ve Ajax'un efsane ismi Tijani Babangida, trafik kazası sonucu ağır yaralandı. Kaza sonrası bir anda gündeme düşen haberlerle beraber futbolseverler de Babangida'nın durumunu merak etmeye başladı. Kardeşi hayatını kaybederken, Babangida'nın ve yakınlarının durumu ciddiyetini koruyor. Babangida'nın ise durumu oldukça ciddi ve hayati tehlikesinin sürdüğü bliniyor. İşte Babangida'nın geçirdiği kazaya yönelik tüm gelişmeler ve detaylar...

Spor

15.05.2024, 21:56

Tijani Babangida'nın trafik kazası geçirmesi futbol camiasında büyük üzüntüye yol açtı.Bir dönem Gençlerbirliği ve Ajax'ta parlayan Nijeryalı futbol efsanesi Tijani Babangida geçirdiği kaza sonrasında hayati tehlikesi devam ediyor. Kaza sonrası bir anda gündeme düşen haberlerle beraber futbolseverler de Babangida'nın durumunu merak etmeye başladı. Kardeşi hayatını kaybederken, Babangida'nın ve yakınlarının durumu ciddiyetini koruyor. Babangida'nın ise durumu oldukça ciddi ve hayati tehlikesinin sürdüğü bliniyor. İşte Babangida'nın geçirdiği kazaya yönelik tüm gelişmeler ve detaylar...

Tarihe geçti! Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu oldu Tarihe geçti! Mete Gazoz Avrupa Şampiyonu oldu Haberi Görüntüle

KARDEŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Tijani Babangida ve kardeşi Ibrahim Babangida, Nijerya'nın Kaduna ile Zaria arasındaki yolda büyük bir trafik kazası geçirdi. Maalesef, Ibrahim Babangida kaza sonucunda yaşamını yitirirken, Tijani Babangida'nın durumu hala kritik.

Sergen Yalçın'dan Antalyaspor kararı: Gözler Beşiktaş'ta Sergen Yalçın'dan Antalyaspor kararı: Gözler Beşiktaş'ta Haberi Görüntüle

AĞIR YARALI DURUMDA

Babangida'nın yanı sıra, eşinin ve bir çalışanının da hayati tehlikesi bulunuyor. Nijerya Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Emmanuel Babayaro, durumun ciddiyetini vurgulayarak, Babangida'nın ağır bir şekilde yaralandığını kamuoyuna duyurdu.

TFF 3. Lig'in formatı değişiyor! Cumaya kadar süre verildi TFF 3. Lig'in formatı değişiyor! Cumaya kadar süre verildi Haberi Görüntüle

TIJANI BABANGIDA KİMDİR?

Tijani Babangida, 25 Ekim 1973 doğumlu, Nijeryalı eski bir futbolcudur. Sağ açık mevkiinde oynayan ve özellikle hızıyla tanınan Babangida, kariyerinin büyük bölümünü Hollanda'nın ünlü kulübü Ajax'ta geçirmiştir. Ayrıca, Nijerya milli takımının da bir üyesidir.

Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik virajı da geçti: Fenerbahçelileri yıkan gol son dakikada geldi Galatasaray şampiyonluk yarışında kritik virajı da geçti: Fenerbahçelileri yıkan gol... Haberi Görüntüle

KULÜP KARİYERİ

Babangida, futbol kariyerine 16 yaşında Nijerya'nın Niger Tornadoes kulübünde başladı. Daha sonra Hollanda Eredivisie takımlarından Roda'ya transfer oldu. Roda'da başarılı performansıyla dikkat çekti ve VVV-Venlo'ya kiralık olarak gönderildi. Venlo'da gösterdiği performansla takımının Eredivisie'ye dönmesine katkı sağladı.

  • Ajax

Babangida, 1996 yazında Ajax'a transfer oldu. Ajax'ta geçirdiği dönemde ligde ve Avrupa kupalarında önemli roller üstlendi. Ligdeki performansıyla takımının şampiyonluklarına katkı sağladı ve gol krallığı yarışında üst sıralarda yer aldı.

  • Ajax Sonrası

Ajax'tan ayrıldıktan sonra Gençlerbirliği gibi takımlara kiralık olarak gönderildi. Daha sonra Hollanda'ya dönüş yaparak Vitesse'e kiralık olarak transfer oldu. Kariyerinin son dönemlerinde Suudi Arabistan ve Çin'de de forma giydi.

GS-FB VAR hakemi Mertens ile arkadaş mı? GS-FB VAR hakemi Mertens ile arkadaş mı? Haberi Görüntüle

MİLLİ TAKIM KARİYERİ

Babangida, Nijerya milli takımında da önemli bir rol oynadı. 1996 Yaz Olimpiyatları'nda altın madalya kazanan takımın bir parçasıydı. Ayrıca, 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2002 FIFA Dünya Kupası'nda da Nijerya'yı temsil etti.

Balotelli ayrılıyor! İşte yeni takımı... Balotelli ayrılıyor! İşte yeni takımı... Haberi Görüntüle

KİŞİSEL YAŞAMI

Babangida'nın "TJ" lakabıyla da tanındığı biliniyor. Futbolculuk kariyerinin sona ermesinin ardından oyuncu gözlemciliği yapmaktadır. Ayrıca, Nijerya'ya futbolculuk döneminde kaliteli futbolcu getirmesi için bir sözleşme imzalamış ve Kaduna'da bir alışveriş merkezi açmıştır. Babangida'nın dokuz kardeşi arasında aynı zamanda futbolcu olan Ibrahim ve Haruna da bulunmaktadır.

Habere Tepki Ver

1

0

2

0

0

0

0

0

Buluthan AKAR

TRHaber.com - Spor


Loading