Yandex Metrica

Sitede Ara

Galatasaray'dan 8+3 transferi! Cimbom Beşiktaş'ın eski yıldızına imzayı attırdı | Günay Güvenç kimdir, nereli, kaç yaşında?

Galatasaray'dan 8+3 transferi! Cimbom Beşiktaş'ın eski yıldızına imzayı attırdı | Günay Güvenç kimdir, nereli, kaç yaşında?

Galatasaray Muslera'nın yedeği ve Süper Lig'deki 8+3 kuralı için Türk kaleci arayışında mutlu sona ulaştı. Sarı kırmızılılar GaziantepFK'nın krlecisi Günay Güvenç'e imza attırarak renklerine bağladı ve özellikle ligde elini rahattı.

Spor

16.05.2024, 16:35

Galatasaray, Süper Lig'in 8+3 kuralı için Türk kaleci arayışını sonlandırdı ve Gaziantep FK'nın kalecisi Günay Güvenç ile anlaşma sağladı. Sarı kırmızılılar, Muslera'nın yedeği olarak görev yapacak deneyimli kaleci Günay Güvenç'i renklerine bağlayarak önemli bir transfer hamlesi gerçekleştirdi.

Trabzonspor'un yeni sezon formaları tanıtıldı Trabzonspor'un yeni sezon formaları tanıtıldı Haberi Görüntüle

GALATASARAY RAHAT BİR NEFES ALDI

Gaziantep FK'dan transfer edilen Günay Güvenç ile Galatasaray, 3 yıllık sözleşme imzaladı. Uzun bir süredir peşinde olduğu Günay Güvenç'i kadrosuna katan Galatasaray, yerli kaleci konusunda rahat bir nefes aldı.

2023-2024 sezonunda hangi takımlar ligden düştü, çıktı? 2023-2024 sezonunda hangi takımlar ligden düştü, çıktı? Haberi Görüntüle

DEĞERİ 2.8 MİLYON EURO

32 yaşındaki Günay Güvenç'in performansı ise dikkat çekici. Transfermarkt'a göre değeri 2.8 milyon Euro olan kaleci, geçen sezon Gaziantep FK ve Kasımpaşa formasıyla çıktığı 31 maçta 40 gol yedi ve 7 maçta ise kalesini gole kapattı.

Galatasaray'a flaş Zaha kararı! Okan Buruk hamlesini yaptı Galatasaray'a flaş Zaha kararı! Okan Buruk hamlesini yaptı Haberi Görüntüle

BEŞİKTAŞ FORMASI GİYMİŞTİ

Günay Güvenç, daha önce Beşiktaş forması da giymişti. 2013-14 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Güvenç, zamanla Tolga Zengin'in yedek kalecisi olarak görev almıştı. Ancak Beşiktaş'taki şansı azaldıktan sonra Galatasaray ile yeni bir sayfa açma kararı aldı. Beşiktaş'ta yaşadığı hatadan sonra sezon arasında sadece Türkiye Kupası maçlarında forma şansı bulan Günay Güvenç, sezon sonunda takımıyla şampiyonluk yaşama fırsatı buldu. Ancak sonrasında forma şansı azaldı ve takımla yolları ayrıldı.

Szymanski, Galatasaray yolcusu mu? Ali Koç transferdeki detayı açıkladı Szymanski, Galatasaray yolcusu mu? Ali Koç transferdeki detayı açıkladı Haberi Görüntüle

ROTASYONDA YER ALACAK

Galatasaray, Günay Güvenç transferiyle takımının kaleci rotasyonunu güçlendirmeyi ve Süper Lig'de iddialı bir sezon geçirmeyi hedefliyor. Yeni transferleriyle taraftarlarının heyecanını artıran Sarı kırmızılılar, ligdeki mücadelesine iddialı bir şekilde devam edecek.

Fenerbahçe'den skorer hareket! Dünya kupasına damga vurmuştu Fenerbahçe'den skorer hareket! Dünya kupasına damga vurmuştu Haberi Görüntüle

GÜNAY GÜVENÇ KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Günay Güvenç, futbol kariyerine Almanya'da başlayan ve kaleci mevkiinde görev yapan 32 yaşındaki Türk milli futbolcudur. 25 Haziran 1991 tarihinde Neu Ulm'da doğmuştur. Futbolculuk kariyerine amatör futbol kulüplerinden SSV Ulm 1846'nın altyapısında başlamıştır. Daha sonra 2009 yılında Stuttgarter Kickers'ın altyapı takımına transfer olmuştur.

Günay Güvenç'in Türkiye'deki futbol kariyeri ise Beşiktaş ile başlamıştır. 2013-2014 sezonunda Beşiktaş kulübü ile sözleşme imzalayan Güvenç, daha sonra Gaziantep FK ve Kasımpaşa gibi Süper Lig kulüplerinde forma giymiştir.

Son olarak, Gaziantep FK'nın deprem felaketi nedeniyle ligden çekilmesinin ardından, Günay Güvenç'in ismi büyük Türk kulüpleri olan Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor gibi takımlarla anılmıştır. Futbolseverler tarafından merak konusu haline gelmiş ve arama motorlarında sıkça araştırılan bir isim olmuştur.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading