Yandex Metrica

Filistin Federasyonu, FIFA'ya isyan bayrağını çekti: İsrail...

Filistin Federasyonu, FIFA'ya isyan bayrağını çekti: İsrail...

Filistin Futbol Federasyonu, İsrail'in Gazze Şeridi'de yaptığı zulmün insan hakları ihalalleri sebebiyle İsrail Futbol Federasyonunun, FIFA'dan atışması için çağrı yaptı.

Spor

19.04.2024, 09:43

Filistin Futbol Federasyonu (PFA), Zürih merkezli Uluslararası Futbol Federasyonları Birliğine İsrail'in üyeliğinin sonlandırılması çağrısında bulundu.

PFA, FIFA'ya ilettiği yazılı başvuruda, 7 Ekim'den bu yana İsrail'in düzenlediği saldırıların yol açtığı insan hakları ihlalleri ile İsrail liginde yaşanan ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımları atmadığı gerekçesiyle İsrail Futbol Federasyonu'nun FIFA üyeliğinin sona erdirilmesini talep etti.

Bayern Münih yeni patron için harekete geçti Bayern Münih yeni patron için harekete geçti Haberi Görüntüle

''İSRAİL TÜZÜĞÜ İHLAL EDİYOR''

İsrail Futbol Federasyonu'nun kendi liginde ayrımcılık ve ırkçılığa karşı gerekli adımların atılmadığını belirten başvuruda, ''FIFA tüzüğünün 3. maddesinin doğrudan ihlali anlamına geldiği'' belirtildi.

Batshuayi yuvadan uçuyor! İtalyan basını yazı: Roma'nın radarında Batshuayi yuvadan uçuyor! İtalyan basını yazı: Roma'nın radarında Haberi Görüntüle

SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARI KANIT GÖSTERİLDİ

PFA, İsrail Futbol Federasyonu yetkililerinin "Gazze'deki soykırıma güçlü destek olduğunu gösteren" sosyal medya paylaşımlarının yanı sıra, Maccabi Netanya kulübünün bir Facebook gönderisi de dahil, İsrailli bazı futbol yöneticileri ve kulüplerinin sosyal medya paylaşımlarını da örnek olarak gösterdi.

Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? İki takımda küme mi düşecek? Ankaraspor- Nazilli Belediyespor maçında şike mi yapıldı? İki takımda küme... Haberi Görüntüle

''TERÖRİST İMASI''

İsrail'in "en ırkçı takımı" olduklarını "gururla" dile getirdiğini ve ligdeki diğer Arap futbolculara yönelik "terörist" gibi hakaretlerde bulunduklarını ifade etti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra Ak

TRHaber.com - Spor


Loading