Yandex Metrica

Fenerbahçe Kadıköy'de Konyaspor'u devirdi: Nefes kesen maç 2-1 sona erdi

Fenerbahçe Kadıköy'de Konyaspor'u devirdi: Nefes kesen maç 2-1 sona erdi

Son dakika haberi... Fenerbahçe, sahasında konuk ettiği Konyaspor karşısında ilk yarıyı 1-0 mağlup tamamlamıştı. İkinci yarıya hızlı başlayan sarı lacivertliler skoru önce 1-1'e, ardından 2-1 getirmeyi başardı.

Spor

23.01.2024, 19:00

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında Fenerbahçe ile İttifak Holding Konyaspor takımları Ülker Stadı'nda karşılaştı. Maçın ilk yarısı konuk ekibin 1-0 üstünlüğüyle tamamlandı. 

Fenerbahçeli futbolcuların ardı ardına etkili atakları sonuç vermedi. Nadir gelişen Konyaspor ataklarından birinde 36. dakikada Zymer Bytyqi, kaleci Altay Bayındır'ın çelmeyi başaramadığı topu ağlara gönderdi.  

Konyaspor'u öne geçiren bu golün ardından sarı lacivertlileri gol atmak için yüklense de son vuruşlarda etkili olamadı. Tribünlerin zaman zaman genç yıldız Arda Güler'in oyuna girmesini istediği maçta ilk yarı bu skorla tamamlandı. 

Sarı lacivertliler ikinci yarıya hızlı başladı. Etkili oyun ve taraftarın yoğun desteğiyle Konyaspor'u yarısahasına hapseden Fenerbahçe, aradığı golü 65. dakikada buldu. 

Ceza sahası yakınında kazanılan serbest atışı kullanan İrfan Can Kahveci, etkili bir frikikle kaleci Sehic'i zor durumda bıraktı. Sehic'in zorlukla çeldiği top Fenerbahçe'nin Koreli yıldızı Kim Min-jae'nin önünde kaldı. Kim Min-jae çizgideki topu ağlara göndererek skoru 1-1'e getirdi. 

76. dakikada genç yıldız Arda Güler, İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna dahil oldu. 

Maç kıyasıya bir mücadeleye sahne olurken Crespo'nun yerine oyuna giren Pelkas 88. dakikada ceza sahasında düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. Takımını 2-1 öne taşıyan Pelkas ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.  

Konyaspor Süper Lig'de lider Trabzonspor'un ardından 55 puanla 2. sırada bulunuyor, hemen ardından ise 50 puanla Fenerbahçe geliyordu. Maçın normal süresine eklenen 4 dakikada başka gol olmayınca keyifli mücadele Fenerbahçe'nin 2-1'lik üstünlüğüyle sona erdi. Böylece sarı lacivertliler puanını 53'e taşıyarak ligi ikinci bitirme hedefine bir adım daha yaklaştı.   

Futbol Federasyon başkanını görevden almak için görüşme yaptı! Futbol Federasyon başkanını görevden almak için görüşme yaptı! Haberi Görüntüle

MAÇIN KÜNYESİ VE İLK 11'LER

Stat: Ülker

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, İbrahim Çağlar Uyarcan

Fenerbahçe: Altay Bayındır, Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Kim Min-jae, Szalai, Crespo, Zajc, İrfan Can Kahveci, Mesut Özil, Rossi, Serdar Dursun

İttifak Holding Konyaspor: Sehic, Skubic, Adil Demirbağ, Musa Çağıran, Guilherme, Bytyqi, Endri Çekiçi, Soner Dikmen, Hadziahmetovic, Amilton, Cikalleshi

Gol: Dk. 35 Bytyqi (İttifak Holding Konyaspor)

5 Mayıs Galatasaray- Sivasspor maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak? Bilet fiyatları ne kadar? 5 Mayıs Galatasaray- Sivasspor maçı biletleri ne zaman satışa çıkacak?... Haberi Görüntüle

OZAN'IN YERİNE İRFAN SAHADA

Sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal, ligde geçen hafta Aytemiz Alanyaspor'u 5-2 mağlup ettikleri müsabakanın ilk 11'inde yer alan Ozan Tufan'ı yedeğe çekti.

Deneyimli teknik adam, Konyaspor karşısında Ozan'ın yerine kart cezasını tamamlayan İrfan Can Kahveci'yi sahaya sürdü.

Fenerbahçe, müsabakaya Altay Bayındır, Bright Osayi-Samuel, Serdar Aziz, Kim Min-jae, Attila Szalai, Miguel Crespo, Miha Zajc, İrfan Can Kahveci, Mesut Özil, Diego Rossi ve Serdar Dursun ile başladı.

Yedek kulübesinde ise Berke Özer, Ozan Tufan, Mergim Berisha, Dimitris Pelkas, Luiz Gustavo, Arda Güler, Nazım Sangare, Marcel Tisserand, Filip Novak ve Burak Kapacak yer aldı.

Sarı-lacivertli takımda 4 futbolcu, çeşitli gerekçelerle Konyaspor müsabakasının kadrosunda yer almadı.

Kart cezalısı Mert Hakan Yandaş'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Ferdi Kadıoğlu ve henüz hazır olmayan Enner Valencia kadroya dahil edilmedi. Bu 3 oyuncunun yanı sıra Jose Sosa da teknik direktör İsmail Kartal'ın tercihi doğrultusunda müsabakanın 21 kişilik kadrosuna alınmadı.

Fenerbahçe'de sakatlıklarını atlatan Luiz Gustavo ile Filip Novak, uzun zaman sonra müsabaka kadrosuna dahil edildi. Bir süredir forma giyemeyen 2 futbolcu tüm kulvarlarda 9 maç sonra kadroda yer aldı.

Genç yıldız Arda Güler, İrfan Can Kahveci'nin yerine oyuna 76. dakikada dahil oldu. 

Galatasaray yen başkanını seçiyor! Planlama şimdiden yapıldı Galatasaray yen başkanını seçiyor! Planlama şimdiden yapıldı Haberi Görüntüle

İŞTE GÜNCEL PUAN DURUMU

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading