Yandex Metrica

Dusan Ivkovic kimdir, kaç yaşında? Dusan İvkovic neden öldü?

Dusan Ivkovic kimdir, kaç yaşında? Dusan İvkovic neden öldü?

Bir dönem Anadolu Efes'te görev yapan Sırp basketbol koçu Dusan Ivkovic hayatını kaybetti. Peki Dusan Ivkovic kimdir, kaç yaşında? Dusan Ivkovic neden öldü? Sırp teknik adamın biyografisi ve ölümüyle ilgili detaylar...

Spor

23.01.2024, 17:59

Basketbolda efsane teknik adamlardan olan ve bir dönem de Anadolu Efes'i çalıştırmış olan Dusan Ivkovic tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Vefat haberinin ardından 'Dusan Ivkovic kimdir?', 'Dusan Ivkovic neden öldü?' sorularının yanıtı araştırılmaya başlandı. Peki Sırp basketbol koçu Dusan Ivkovic kimdir, kaç yaşında? Dusan Ivkovic neden öldü? Efsane başantrenörle ilgili detaylar...

Kim Min-Jae geri dönüş için gün sayıyor Kim Min-Jae geri dönüş için gün sayıyor Haberi Görüntüle

DUSAN IVKOVİC KİMDİR, KAÇ YAŞINDA?

29 Ekim 1943'te Belgrad'da dünyaya gelen Dusan Ivkovic, Sırp basketbol koçudur. Teknik adam antrenörlük kariyerine Sırbistan'da Partizan takımında başlamıştır. Ivkovic, Yunanistan'ın Panionios, PAOK, Aris, Olympiakos ve AEK takımlarında görev yaptı. Rusya'nın ise Moskova ve Dinamo Moskova, Sırbistan'ın Radnicki ve Vojvodina, Hırvatistan'ın Sibenik ekiplerinde görev aldı.

Tüm zamanların en başarılı Avrupalı koçlarından biri olarak tanınan Ivkovic, Yunan Olympiakos takımıyla 1997 ve 2012 yıllarında Avrupa Ligi'nde şampiyonluk, 1979 yılında Partizan ile Koraç Kupası'nı, 2000'de Saporta Kupası'nı, 2006 yılında ise Dinamo Moskova takımıyla ULEB Avrupa Kupası'nı kazandı.

Yugoslavya Milli Takımı'nında görev yaparken 1989, 1991 ve 1995 Avrupa Şampiyonası ve 1990 Dünya Şampiyonası'nda altın madalya elde etmeyi başardı. 2012 yılında Avrupa Ligi'nde yılın antrenörü seçilen Ivkovic, 2009'da Avrupa Şampiyonası'nda Sırbistan Milli Takımı'na ikincilik getirdi. Anadolu Efes'te görev yaptığı sırada Türkiye Kupası ve Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda zafer kazanmıştı.

Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi garantisi! Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi garantisi! Haberi Görüntüle

DUSAN IVKOVİC NEDEN ÖLDÜ?

Basketbolun efsane antrenörlerinden biri olarak bilinen Dusan Ivkovic, 78 yaşında hayata veda etti. Sırbistan Basketbol Federasyonu, teknik adamla ilgili açıklama yaptı. Açıklamaya göre Ivkovic, akciğerlerinde sıvı toplanması nedeniyle tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading