Yandex Metrica

Avrupa devleri Merih'in peşinde

Avrupa devleri Merih'in peşinde

Juventus'ta forma giyen Merih Demiral, 2021 yaz transfer döneminin ilgi çeken oyuncusu oldu.

Spor

23.01.2024, 17:37

Yeni sezonda Juventus'ta ayrılma ihtimali bulunan başarılı stoper Merih Demiral, başta İngiltere kulüpleri olmak üzere dev takımların radarına girdi.

Juventus'ta ilk 11'e girmekte zorlanan milli futbolcu, Arsenal,Tottenham, Roma ve Milan'ın transfer listesinde bulunuyor.

İtalyan ekibinin 23 yaşındaki milli futbolcuyu 40 milyon Euro'dan aşağı bir bedele satmayacağı öğrenildi. 

Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Sebastian Szymanski Fenerbahçe'den ayrılacak mı? Sebastian Szymanski'yi hangi takımlar istiyor? Haberi Görüntüle

Merih Demiral'ın inanılmaz yükselişi

Fenerbahçe altyapısında yetişmesine rağmen hiç resmi maça çıkmayan Merih Demiral'in Portekiz 3.Lig takımına gidip, oradan da Juventus'a uzanan kariyer hikayesi spor dünyasında dikkat çekmişti.

Portekiz'in alt lig takımlarından Alcanenense'ye 2016 yılında katılan milli oyuncu, buradan da aynı ülkenin dev takımlarından Sporting Lizbon'a katıldı. B takımında forma giydikten sonra dönemin teknik direktörü  Jorge Jesus'un kendisini A Takıma alması Merih için yeni bir hikayenin başlangıçı oldu.

Hasan Arat'tan yabancı hakem yorumu: Biz de istiyoruz Hasan Arat'tan yabancı hakem yorumu: Biz de istiyoruz Haberi Görüntüle

Alanya'dan Juventus'a

Sporting Lizbon'da zaman zaman kadroya alınan Demiral, 2018 yazında Türkiye'ye dönerek Alanyaspor tarafından kiralandı. Akdeniz ekibinde yarım dönemde kendisini kanıtlayan genç oyuncu, İtalya'dan Sassuolo'nın radarına girmeyi başardı. Bu sırada Alanyaspor, Merih'in sözleşmesinde bulunan 3.5 milyon Euro satın alma opsiyonunu kullanarak, 2019 Ocak transfer döneminde oyuncusunu İtalya ekibine  8 milyon Euro'ya sattı.

Sassuolo'da kısa sürede iyi bir performans ortaya koyan 23 yaşındaki stoper, İtalya'da henüz bir senesini doldurmadan 2019 yaz transfer sezonunda 18 milyon Euro karşılığında Cristiano Ronaldo'nun bulunduğu Juventus'a imza attı.

Rıdvan Dilmen'den çok iddialı Ziyech sözleri: '6'da 6 yapacak' Rıdvan Dilmen'den çok iddialı Ziyech sözleri: '6'da 6 yapacak' Haberi Görüntüle

Kaç maç oynadı?

Şu ana kadar Torino ekibinde 2 sezonu geriden bırakan Merih Demiral, Şampiyonlar Ligi, Serie A, İtalya Kupası olmak üzere tüm kulvarlarda 32 maça çıktı. Bu müsabakalarda 1 gol ve 2 asistlik performansa imza atan Demiral, toplamda 2 bin 259 dakika sahada kaldı.
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading