Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Mehmet Şimşek'ten enflasyon mesajı: Fiyat istikrarı sağlanana kadar çalışacağız

Son dakika haberleri... Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı. 

Ekonomi

02.05.2024, 04:27

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya platformu X'den yaptığı paylaşımda, "Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır." ifadelerini kullandı.

Yastık altı altına denetleme: Hatice Kolçak açıkladı: Altın alırken kimlik gösterme uygulaması geliyor Yastık altı altına denetleme: Hatice Kolçak açıkladı: Altın alırken kimlik... Haberi Görüntüle

ŞİMŞEK'TEN ENFLASYON MESAJI

Paylaşımına devam Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Merkez Bankası'na desteğimiz tamdır. Dezenflasyon kararlılık ve zaman gerektiriyor. sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanana kadar çalışmaya devam edeceğiz.'' dedi.

Ticaret Bakanlığı'ndan emlakçılar için yeni karar: O şart kaldırıldı! Ticaret Bakanlığı'ndan emlakçılar için yeni karar: O şart kaldırıldı! Haberi Görüntüle

"MERKEZ BANKASI'NA DESTEĞİMİZ TAM"

"Aylık enflasyon şubat ayında beklentilerin üzerinde gerçekleşti." diyen Mehmet Şimşek, "Dezenflasyon zaman ve kararlılık gerektiriyor. Sabırla ve azimle fiyat istikrarı sağlanıncaya kadar çalışmaya devam edeceğiz.  Merkez Bankası’na desteğimiz tamdır. TCMB’nin ilave sıkılaşma adımlarının büyümede dengelenmeye, cari açıkta daralmaya ve enflasyonist eğilimleri kırmaya katkısı olacaktır." ifadelerini kullandı.

Benzin ve motorine indirim geldi: İşte 8 Mayıs güncel akaryakıt fiyatları Benzin ve motorine indirim geldi: İşte 8 Mayıs güncel akaryakıt... Haberi Görüntüle

TCMB'NİN İLAVE SIKILAŞTIRMA ADIMLARI

Öte yandan Mehmet Şimşek'in alıntıladığı haberde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaşma adımları yer alıyordu. 

TCMB'den yapılan duyuruda, kredi büyümesine dayalı menkul kıymet tesisi kapsamında, TL ticari krediler için yüzde 2,5 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye indirilmesine, ihtiyaç kredilerinde yüzde 3 olan aylık büyüme sınırının yüzde 2'ye düşürülmesine, taşıt kredilerinde ise yüzde 2 sınırının korunmasına karar verildiği ifade edildi. 

TBMM'den yapulan duyuruda ayrıca, Kredi büyüme sınırlarına ilişkin uygulamanın etkinliğini artırmak amacıyla menkul kıymet tesisine ek olarak, kredi büyümesine dayalı zorunlu karşılık tesis edilmesine yönelik çalışmaların devam ettiği belirtilirken, "Ayrıca, parasal aktarım mekanizmasının güçlendirilmesine yönelik ilave adımlar üzerinde çalışılmaktadır." denildi.

22 Şubat'taki toplantta alınan toplantının özetinde, "Enflasyon görünümünde belirgin ve kalıcı bir bozulma öngörülmesi durumunda para politikası duruşu sıkılaştırılacaktır. Kredi büyümesi ve mevduat faizinde öngörülenin dışında gelişmeler olması durumunda parasal aktarım mekanizması desteklenecektir." denilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Ekonomi


Loading