Yandex Metrica

Emekli Kart'ın avantajları saymakla bitmiyor: Eczaneler, marketler ve sosyal tesislerde dev indirim!

Emekli Kart'ın avantajları saymakla bitmiyor: Eczaneler, marketler ve sosyal tesislerde dev indirim!

Sosyal devlet kapsamında vatandaşlarının hayatını iyileştirmeye yönelik hareketler devam ediyor. Emekliler için hazırlanan destek paketi 'Emekli Kart' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Marketten eczaneye, TCDD demiryollarından, sosyal tesislere yüzde 10-15 indirim sizi bekliyor.

Ekonomi

21.05.2024, 20:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2024 yılını emeklilere armağan etmesinin ardından emekliler için arka arkaya indirimler gelmeye başladı. Sosyal devlet kapsamında ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak yardım eden Türkiye, emeklilere maaş zammına ek olarak bir de destek paketi açıklamıştı, açıklanan paket bugün yürürlüğe girdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, emeklilerin sosyal yaşamlarının, hayat kalitelerinin artmasına yönelik 'Emekli Kart' projesini duyurmuştu. Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan haber ile birlikte Emekli Kart uygulaması resmen başladı.

Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Aylık kazancı 5 milyonu geçene Bakan Şimşek'ten mesaj: Sıkı takipteyiz! Haberi Görüntüle

EMEKLİ KART RESMİ GAZETE'DE

16 milyon emeklinin kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhane, sosyal tesis ve konukevlerinde yüzde 15 indirimle faydalanmasının önünü açan Emekli Kart uygulaması, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Bakan Işıkhan'ın emeklilere müjdeli haber diye duyurduğu uygulamanın içeriği, tüm emeklilerin yoğun ilgisini çekti. Emekli Kart'ın özellikleri saymakla bitmiyor.

ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! ABD, Suriye'de rahat durmuyor! YPG'nin işgalindeki bölgeye askeri takviye! Haberi Görüntüle

EMEKLİLERE ECZANELER VE MARKETLERDE YÜZDE 15 İNDİRİM

Emekli Kart, emekli vatandaşlarımızın yüzünü güldürmeyi başardı. Emekli Kart'ın içinde yok yok. Bakan Işıkhan, emeklilerin sosyal refahını artırmaya yönelik çalışmaların tamamlandığını duyurarak Emekli Kart ile kamu tesislerinde yüzde 15 indirim, Kredi ve Yurtlar Kurumu'na ait yurtlarda 1 aylık ücretsiz konaklama, ve çok daha fazla ek ve ayrıcalıklı hizmet sağlanacak.

İşte Emekli Kart ile sağlanacak özel indirimler:

Emeklilere tüm illerde yer alan kamuya ait müsafirhane, öğretmenevi, sosyal tesisler ve konuk evlerinden tıpkı kamu görevlileri gibi faydalanabilecek.

Emeklilere kamu tesislerinde yüzde 15 indirim olacak.

TCDD Demiryolları'na ait ana hat trenlerinde yüzde 10 indirim sağlanacak.

Haberleşme, ulaşım, zincir marketler ve online pazar yerlerinde özel ve ek anlaşmalar sağlanacak.

PTT tarafından sağlanacak özel iletişim paketleri ve kargo hizmetlerinde indirim olacak.

Habere Tepki Ver

0

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Hakan ULUDAĞ

TRHaber.com - Ekonomi


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading