Yandex Metrica

Son dakika: Bakan Bolat açıkladı! Ocak ayında ihracat rekoru kırıldı

Son dakika: Bakan Bolat açıkladı! Ocak ayında ihracat rekoru kırıldı

Son dakika haberleri... Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 oranında artarak 20 milyar 28 milyon dolar olduğunu, böylece tarihin en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaşıldığını açıkladı.

Ekonomi

18.03.2024, 19:39

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, ocak ayına ilişkin dış ticaret rakamlarını açıkladı.

Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye yeni müjde geldi Emekliye 8 bin TL intibak zammı! SSK, Bağ-kur ve EYT'liye... Haberi Görüntüle

OCAK AYI İHRACAT REKORU KIRILDI

2024 yılının ocak ayında dış ihracatın bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 3,6 oranında artarak 20 milyar 28 milyon dolara ulaştığını belirten Bolat, böylece tarihin en yüksek ocak ayı ihracat değerine ulaşıldığını ifade etti.

2 Mayıs Perşembe gram altın ne kadar? Altın düştü mü, yükseldi mi? 2 Mayıs Perşembe gram altın ne kadar? Altın düştü mü,... Haberi Görüntüle

İTHALAT YÜZDE 22 ORANINDA ARTTI

İthalatın, ocak ayında yüzde 22 oranında artarak 26 milyar 201 milyon dolar olarak gerçekleştiğini belirten Bakan Bolat, böylece ocak ayında dış ticaret açığının bir önceki yıla göre yüzde 67 oranında güçlü bir şekilde gerilemeyi sürdürerek 6,2 milyar dolara indiğini kaydetti.

Bakan Bolat, ihracatın ithalatı karşılama oranının ise yüzde 18,9 puan artarak 2024 ocak ayında yüzde 76,4'e yükseldiğini ifade etti.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Ekonomi


Loading