Yandex Metrica

Sitede Ara

Son dakika: Acil ateşkes sağlanmalı! BM'den kritik açıklama: İnsani kabus tarifi imkansız sonuçlar doğurur

Son dakika: Acil ateşkes sağlanmalı! BM'den kritik açıklama: İnsani kabus tarifi imkansız sonuçlar doğurur

Son dakika haberler... BM Genel Sekreteri Guterres, "Gazze'de artık acilen insani ateşkes sağlanmalı ve tüm esirler koşulsuz olarak serbest bırakılmalı" ifadelerini kullandı.

Dünya

22.03.2024, 09:29

BM Genel Sekreteri Guterres, yaşanan çatışmaların bölgesel bölünmüşlüklere sebep olduğunu aktarırken, dünya barışının tehdit altında olduğunu ifade etti.

İnsanların barış, güvenlik ve onurlu yaşama ihtiyacı olduğunu belirten eden Guterres, "Ancak dünyamızda çok fazla kızgınlık ve gürültü var." diye konuştu.

Mısır medyasından ateşkes iddiası: Kahire, Hamas ve İsrail’den olumlu dönüş aldı Mısır medyasından ateşkes iddiası: Kahire, Hamas ve İsrail’den olumlu dönüş... Haberi Görüntüle

YAŞANAN ÇATIŞMALARDA REKOR SAYIDA SİVİL HAYATINI KAYBETTİ

Guterres, bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı rekor sayıda sivillerin öldüğünü ve yaralandığını belirtti.

Yaşanan savaşların, yetki savaşları ve kültür savaşları olduğunu ifade etti.

Bu yıl dünyada bir çok ülkenin seçime gideceği bir yıl olduğunu ifade eden Guterres, ''Bizim ortak zorunluluğumuz, barışın her boyutunu inşa etmek'' dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığından Türkiye'ye Kariye Camii tepkisi: 'Uluslararası toplum için bir meydan okuma' Yunanistan Dışişleri Bakanlığından Türkiye'ye Kariye Camii tepkisi: 'Uluslararası toplum için... Haberi Görüntüle

GAZZE'DE ACİLEN İNSANI ATEŞKES SAĞLANMALI

BM Genel Sekreteri Guterres: "Gazze'de artık acilen insani ateşkes sağlanmalı ve tüm esirler koşulsuz olarak serbest bırakılmalı"

BM Genel Sekreteri Guterres: "(İsrail'in Refah'a saldırma hazırlığı) Halihazırda mevcut olan insani kabusu çok ciddi bir şekilde büyütür ve tarifsiz bölgesel sonuçlar doğurur"

Guterres "Filistin halkının toplu cezalandırılmasının da hiçbir gerekçesi olamaz." ifadelerini kullandı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ozan KOLTUK

TRHaber.com - Dünya


Loading