Yandex Metrica

Son dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu! İnceleme sonrası bir araya gelinecek

Son dakika: ABD'den Türkiye'ye F-16 mektubu! İnceleme sonrası bir araya gelinecek

Son dakika haberleri... MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, ''Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki, mevcut 79 adet F-16'nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları' Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır" dedi.

Gündem

09.04.2024, 17:31

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, F-16 tedariki ve modernizasyonu konusunda son duruma ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında, ''Hava Kuvvetleri Komutanlığımızın ihtiyaçları doğrultusunda, 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki, mevcut 79 adet F-16'nın ise modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebimize ilişkin ABD tarafından gönderilen 'Taslak Teklif ve Kabul Mektupları' Bakanlığımıza ulaşmıştır. İlgili birimlerimiz gerekli inceleme ve değerlendirmelere başlamıştır" dedi.

MSB kaynakları, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın ihtiyaçları doğrultusunda 40 adet yeni F-16 Blok-70'in tedariki ve mevcut 79 adet F-16'nın modernize edilmesi ile bunlara ait mühimmat, malzeme ve teçhizatı içeren talebe ilişkin ABD tarafından gönderilen "Taslak Teklif ve Kabul Mektupları"nın Bakanlığa ulaştığını bildirdi.

İzmir, deprem riskiyle karşı karşıya: 7.1 deprem üretecek Tuzla fayı iki bin yıldır kırılmıyor! İzmir, deprem riskiyle karşı karşıya: 7.1 deprem üretecek Tuzla fayı... Haberi Görüntüle

İNCELEME SONRASI BİR ARAYA GELİNECEK

MSB, ilgili birimlerin gerekli inceleme ve değerlendirmelere başladığını belirtti. Kaynaklar iki tarafın icneleme bittikten sonra bir araya geleceğini ifade etti. Yapılacak bu görüşmede ortak inceleme ver değerlendirmeler ele alınacak. Daha sonrasında ise anlaşmanın sonuçlandırılacağı ve takvimin işlemeye başlayacağı belirtildi.

Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Göçmen kaçakçılığına KALKAN-21 darbesi: 12 kişi yakalandı Haberi Görüntüle

TOPLAM MALİYET ORTAYA ÇIKACAK

Kaynaklar, "Fiyatlandırma liste ve ürünler üzerinden yapılacaktır. Nihai anlaşma safhasına gelindiğinde bu anlaşmanın toplam maliyeti ortaya çıkacaktır. Üretim ve modernizasyon faaliyetlerinin Türkiye’de yapılmasına yönelik teklifimiz ABD makamlarına iletilmiştir." ifadelerini kullandı.

Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır? Kakava şenlikleri nerede olacak 2024? Kakava şenlikleri nedir, niçin yapılır? Haberi Görüntüle

"EUROFIGHTER KONUSUNDA ALMANYA'NIN OLUMLU YAKLAŞIMI BEKLENİYOR'' 

Bakanlık kaynakları, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in İngiltere ziyareti sırasında Eurofighter konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruları da yanıtladı.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Sn. Bakanımız resmi bir davet üzerine İngiltere’yi ziyaret etmiştir. Söz konusu ziyarette ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu ziyaretteki gündem başlıklarından biri de Eurofighter konusu olmuştur. Eurofighter konsorsiyumu ülkelerinden Almanya’nın bu konudaki olumlu yaklaşımı beklenmektedir. İngiltere ve üretici firma temsilcileri ile teknik görüşmelere devam edilmektedir." dedi.

 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Gündem


Loading