Yandex Metrica

Zırhlı araç yarışı kızışıyor: BMC yeni oyuncusu Altuğ ile sahnede

Zırhlı araç yarışı kızışıyor: BMC yeni oyuncusu Altuğ ile sahnede

Türk zırhlı araç ailesinin son üyesi BMC yapımı Altuğ oldu. Hem personel taşıyan hem de tehditlere silahla karşılık veren 8x8'lik Altuğ, en zorlu şartlarda test ediliyor.

Savunma

28.03.2024, 14:38

Katmerciler, Nurol Makina, FNSS, Otokar, Tümosan ve ASELSAN'ın ardından BMC, Türk zırhlı araç sektörüne iddialı bir oyuncuyla girdi. Şirket tarafından tasarlanan 8x8 Altuğ, etkileyici performansıyla göz dolduruyor. 

Özellikle ihracat için Türk savunma sanayiinin etkili bir aktörü olması beklenen Altuğ, sahada en zorlu şartlarda test ediliyor.

Zırhlı araç ve tanklarda kullanılmak üzere milli motor geliştirme yolunda büyük çaba harcayan BMC şirketi, Türkiye'nin ilk ağır sınıf yerli tankı Altay'ın da üreticisi durumunda. 

Şirketin tanıtımını gerçekleştirdiği Altuğ isimli aracın hem 8x8 hem de 6x6 modeli bulunuyor. Zırhlı personel taşıyıcı (ZPT) ve zırhlı müdahale aracı (ZMA) olarak kullanılabilecek Altuğ, Mehmetçiği de cephede daha donanımlı hale getirecek. 

BMC, mayın korumalı araç sınıfında ürettiği Kirpi zırhlılarından şimdiye dek bine yakın ürünü Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim etti. 

Altuğ zırhlıları ise hem taşıdığı personele yüksek koruma sağlarken hem de üzerindeki silah sistemiyle tehditleri ateş altına alacak. 12,7 milimetre çapında silah kulesi kullanan Altuğ'da BMC imâli yerli motor kullanılması planlanıyor. 

Şirket geçtiğimiz aylarda Utku ve Batu adını verdiği yerli motorların test görüntülerini yayınlamıştı.

8x8'lik Altuğ zırhlı araçları 3 mürettebat ve 9 personel taşıyabilecek. 8 tona kadar faydalı yük de taşıyabilen bu araç, mayın ve EYP de dahil pek çok patlayıcıya karşı üstün koruma sağlıyor. 

Aracın tavanı, savaş ortamında muhtemel hasarlara karşı 'sökülebilir ve değiştirilebilir' şekilde tasarlandı. BMC, 4 akstan dümenleme özelliğiyle gelişmiş manevra kabiliyetine haiz Altuğ araçlarından şimdilik 5 adet üretti. 

Araçların test faaliyetleri her türlü arazi ve hava şartlarında devam ediyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading