Yandex Metrica

Yeşil Vatan'da 872 saat uçarak koordinat bildirdiler

Yeşil Vatan'da 872 saat uçarak koordinat bildirdiler

250'yi aşkın noktada çıkan yangınlara yenilerinin eklenmeyişi büyük oranda İHA'lar sayesinde oldu. Ormanda en küçük bir alevi dahi fark ederek ekiplere bildiren İHA'lar, Yeşil Vatan üzerinde 872 saat uçtu.

Savunma

07.03.2024, 07:46

Yerli ve milli insansız hava araçları, Yeşil Vatan'ın korunmasına büyük katkılar sağlıyor. Orman yangınları sırasında termal kameralarıyla dakikada 35 milyon hektar alanı tarayan İHA'ların Yeşil Vatan üzerinde gerçekleştirdiği uçuş bugün itibariyle 872 saate ulaştı. 

Orman Genel Müdürlüğü emrinde bulunan TUSAŞ yapımı AKSUNGUR'un yanında BAYKAR firmasının Bayraktar TB2'leri ve zaman zaman AKINCI TİHA, ormanlık alanda yükselen alevi daha ilk aşamada tespit ederek ilgili birimlerin hassas noktaya ulaşmasını sağladı. 

Orman izleme faaliyetinde son yangınlar sırasında bir adet de mini insansız helikopter kullanıldı. 
İHA sistemlerinin yanında Türkiye, sahip olduğu uydu teknolojisinden de yoğun olarak faydalandı. Yüksek çözünürlüklü yerli keşif uyduları GÖKTÜRK-1 ve GÖKTÜRK-2, Antalya ve Muğla bölgesinde yoğunlaşan yangınların fotoraflı takibini yaptı. 

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Keşif Uydu Tabur Komutanlığı'na bağlı uydularla çekilen görüntüler, yangınla mücadele eden bakanlıklar ve ilgili kurumlara da gönderildi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na ait çıkarma gemileri yangınların sardığı bölgelerde sahile yaklaşarak vatandaşların tahliyesine yardımcı olurken, Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı çok sayıda komando timi ise valiliklerin talebi üzerine Hatay, Isparta, Denizli ve İzmir'deki yangın söndürme-soğutma çalışmalarında görev aldı. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading