Yandex Metrica

Üç Kardeş'in Milli Muharip Uçak ittifakı! Azerbaycan ve Pakistan da geliyor...

Üç Kardeş'in Milli Muharip Uçak ittifakı! Azerbaycan ve Pakistan da geliyor...

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'in MMU/TFX mesajları Hindistan medyasında yankılandı: Türkiye, MMU konusunda Pakistan ve Azerbaycan'la anlaşacak.

Savunma

26.04.2024, 21:24

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, geçtiğimiz günlerde CNNTürk yayınına katılarak devam eden projelere ilişkin çok önemli mesajlar verdi. Bunlardan biri Milli Muharip Uçak (MMU/TFX) hakkındaydı. 

"MMU'nun da F-35 gibi çok uluslu bir proje olmasını tercih ediyoruz. O yüzden uçağımızı dost ve müttefik ülkelere de öneriyoruz. Örnek olması açısından Azerbaycan, Pakistan, Katar, Malezya, Endonezya gibi 4-5 ülke ilgi gösteriyor" diyen İsmail Demir'in bu sözleri Hindistan medyasında yankı buldu. 

Uluslararası yayın kuruluşu Eurasian Times, Demir'in sözlerinden ve sonrasında ABD medyasında yer alan analizlerden yola çıkarak, MMU konusunda Türkiye'nin Pakistan ve Azerbaycan'la anlaşmak üzere olduğunu yazdı. 

Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Alman inadı kırıldı, Eurofighter'da imza yakın: F-16'ların nerede üretileceği netleşti Haberi Görüntüle

HEM SİPER HEM DE MİLLİ MUHARİP UÇAK

Bloomberg'in bir haberine atıf yapılan metinde, Türk savunma yetkililerinin Pakistanlı mevkidaşlarıyla son dönemde birkaç görüşme gerçekleştirdiği ve son üst düzey toplantıda, Türkiye ile Pakistan arasında askeri teçhizatın ortak üretimine karar verildiği iddia edildi. 

"Konuya aşina olan yetkililere göre Türkiye, Pakistan'ı hem Siper füzesi hem de MMU için önemli bir müttefik ve potansiyel bir ortak olarak görüyor" ifadelerinin kullanıldığı haberde Türkiye-Pakistan-Azerbaycan arasındaki tatbikatlara da vurgu yapıldı. 

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

'ÜÇ KARDEŞ' GÜÇLERİNİ BİRLEŞTİRDİ

Üç kardeş ülke yıllardır düzenlediği ortak tatbikatlara bu yıl yenilerini eklemiş ve özel kuvvet personelinin katıldığı son tatbikatın ismi 'Üç Kardeş 2021' olmuştu. 

Haberde Washington Enstitüsü Türk Programı Direktörü Soner Çağatay, Arab News'e verdiği demeçte kullandığı şu ifadelere de yer verildi: "Bölgesel üçlünün, siyasi bağlara askeri bir bileşen eklemeleri önemlidir. Pakistan'ı nükleer bir güç olarak, Türkiye'yi NATO'nun en büyük ve en güçlü ordularından biri olarak ve Azerbaycan'ı da büyük ölçüde Türk ve İsrail'in savunma sanayisine katkıları sayesinde yükselen bir bölgesel askeri güç olarak bir araya getirmek ilginçtir."

Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Türk roketiyle uzayda '300' sesleri: Delta-V Sors'un sır menzilini paylaşmıyor Haberi Görüntüle

İSMAİL DEMİR BUNLARI SÖYLEMİŞTİ

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading