Yandex Metrica

Türkler dünyada ilki başardı: Suda yüzen elektronik harp aygıtı MARLIN!

Son dakika haberi... SİHA'ların ardından silahlı insansız deniz araçlarında da süper güç seviyesine yükselen Türkiye'ye Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yeni bir müjde verdi: Dünyanın ilk insansız insansız elektronik harp aracı MARLIN!

Savunma

08.02.2024, 21:27

SİHA'dan sonra 'SİDA süper gücü' olma yolunda hızla ilerleyen Türkiye dünyada bir ilki başardı. Elektronik harp yeteneklerine sahip insansız deniz aracı MARLIN, Sefine Tersanesi'nde imâl edilerek göreve hazır hale getirildi.

ASELSAN desteğiyle üretilen MARLIN İDA, deniz üzerinde başta diğer SİDA'lar olmak üzere Türk gemilerine yönelik elektronik tehditleri bertaraf edecek. Sinyal karıştırma, radyo frekans karartma ve elektronik taarruz görevlerini yapması beklenen MARLIN, karadaki KORAL benzeri sistemlerin mavi sularda bulunan minyatürü olacak. 

MARLIN, Mavi Vatan'da görev alacak İDA/SİDA ailesinin son üyesi oldu. 

Türk savunma sanayii peşpeşe geliştirilen SİDA'larla özellikle son aylarda göz kamaştırıyor. Ares Tersanesi-METEKSAN ortaklığında geliştirilen ULAQ, Sefine-ASELSAN üretimi RD-09, Yonca Onuk Tersanesi ile HAVELSAN'ın imâl ettiği SANCAR, Dearsan ile ASELSAN işbirliğinde üretilen SALVO, yine Sefine-ASELSAN ortaklığındaki ALBATROS-S ve MİR SİDA'ların ardından MARLIN'in gelişi, yerli projelere ilgi duyan herkesi heyecana boğdu. 

Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu: Biz de ayrılalım Yunan medyasında hükümete Türkiye baskısı: AKKA kararı komşunun gözünü korkuttu:... Haberi Görüntüle

GERİDEN GELEN DEĞİL, ÖNCÜ OLAN ÜLKE

MARLIN'e ilişkin duyuruyu Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir yaptı. Sosyal medya hesabından görüntü paylaşan Demir, MARLIN'in kendi alanında dünyada ilk olduğunu ve Türkiye'nin artık 'geriden gelen' değil 'öncü olan ülke' haline geldiğini şu sözlerle vurguladı:

"Türkiye sahada oyun değiştirici olarak gösterilen SİHA’larından sonra, SİDA’larıyla da iddiasını ortaya koyuyor!

MARLIN SİDA dünyada elektronik harp kabiliyetine sahip ilk insansız suüstü aracı oldu!

Geriden gelen değil, öncü olan Türkiye!

Tebrikler ASELSAN ve Sefine Tersanesi."

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading