Yandex Metrica

Türkiye'ye son dakika müjdesi: Milli hava savunma sistemi HİSAR O+ envanterde!

Son dakika haberi... Türkiye hava savunma konusunda yerli ve milli imkanlarla ürettiği bir sisteme daha kavuştu. Her türlü hava hedefini 25 kilometre menzilden vurabilen HİSAR O+ tüm unsurlarıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi.

Savunma

23.01.2024, 18:40

Türkiye semaları ASELSAN, ROKETSAN ve TÜBİTAK SAGE sayesinde artık daha güvenli. Yerli ve milli imkanlarla geliştirilen hava savunma sistemi HİSAR O+ Türk Silahlı Kuvvetleri'ne teslim edildi. Seri üretim halindeki sistem, yurdun dört bir yanına yerleştirilecek. 

Geçtiğimiz temmuz ayında HİSAR A+ TSK envanterine girmişti. Alçak irtifada gökyüzünü düşman unsurlardan koruyacak sistemin hizmete alınmasının ardından şimdi 'orta irtifa'da HİSAR O+ da devreye girdi. 25 kilometre menzile kadar her türlü hava hedefini bulup imha edebilen HİSAR O+ sonrasında şimdi sıra, daha uzun menzilde önleme yapabilecek sistemleri üretmeye geldi. 

Bu amaçla geliştirilen SİPER projesi büyük bir titizlikle ilerliyor. Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, HİSAR'da kullanılan hava savunma füzelerine 'booster' eklemek suretiyle elde edileln SİPER füzelerinin yaklaşık 100 kilometre irtifada önleme yapabildiğini söylemişti. SİPER projesinin de tamamlanmasıyla birlikte Türkiye, hava savunma şemsiyesini büyük oranda hayata geçirmiş olacak. SİPER'in önümüzdeki yıl envantere girmesi planlanıyor. 

F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe kadar havada kalacak F-35 saadet zinciri 2 trilyon doları aştı: Uçaklar o tarihe... Haberi Görüntüle

İŞTE TÜRKİYE'NİN HAVA SAVUNMASI

Roket, füze, İHA, SİHA, drone, uçak, helikopter gibi her türlü hava hedefinin imhası için yerli ve milli imkanlarla geliştirilmiş bir dizi sistem bulunuyor. Alçak irtifada bu sistemlerin en alt kademesinde KORKUT ve Çekili Top Sistemleri var. 

5 kilometrenin üzerinde atış menziline sahip olan KORKUT, yüksek ve orta irtifadaki güvenlik şemsiyesinden kurtulmayı başaran tehditlere yönelik 'son çare' olarak devreye girmek üzere tasarlandı. ATOM adında parçacık etkili mühimmat kullanan KORKUT, mermilerin havada parçalara ayrılmasıyla oluşan çekirdek bulutuyla hedefini başarıyla imha edebiliyor. Benzer bir çalışma prensibini uygulayan Çekili Top Sistemi de yine KORKUT'ta olduğu gibi iki adet namlusundan hedefe dakikada 1100 atım yapabiliyor. Bu iki aygıt, 1 ila 10 kilometre irtifadaki hedefleri yok etmeye yarayan çok etkili sistemler olarak dikkat çekiyor. 

Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların öğle yemeği oldu Timur'un fili varsa Putin'in de yunusu var... Casus dalgıçlar yunusların... Haberi Görüntüle

HİSAR-A+ MENZİLİ 15 KİLOMETRE 

KORKUT ve Çekili Top Sisteminin bir üst katmanında, hedefi füzeyle etkisiz hale getiren HİSAR-A+ hava savunma sistemi var. Alçak irtifa hedeflerine yönelik tasarlanan HİSAR-A+, 15 kilometre önleme menziline sahip. Dikey atım kabiliyeti ve çoklu hedef angajmanı gibi yeteneklere haiz HİSAR-A, radarıyla kilitlendiği hedefe ateşlenen çift kademeli motora sahip roketiyle, sabit ve döner kanatlı hava araçlarını, İHA'ları, seyir füzesi ve balistik füzeleri imha edebiliyor. 

300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek 300 km menzilli füzeler çelik bilye kusuyor: Kan gövdeyi götürecek Haberi Görüntüle

HİSAR-O+ MENZİLİ 25 KİLOMETRE

HİSAR-A+'nın bir üst katmanında HİSAR-O+ bulunuyor. Orta irtifa hava savunmasında kullanılan sistem, 25 kilometrenin üzerindeki bir menzilde önleme yapabiliyor. Testlerde tam puan alan ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren HİSAR O+ ile birlikte Türkiye, irtifası itibariyle gökyüzündeki her türlü savaş uçağını vurabilme kabiliyetine erişti. 
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading