Yandex Metrica

Türkiye'nin SİHA gemisi envantere giriyor! TCG Anadolu dünyaya ilkleri yaşatacak

Türkiye'nin SİHA gemisi envantere giriyor! TCG Anadolu dünyaya ilkleri yaşatacak

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, "Artık geri sayıma geçtik! Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan deniz kabul testlerine başladık" dedi.

Savunma

23.01.2024, 19:27

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Twitter'daki hesabından, Türkiye'nin en büyük askeri gemisi 'TCG Anadolu'nun test aşamasındaki görüntülerini paylaştı.

Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Lazer silahı havan mermisini bile vuruyor: Cephe hattına gönderecekler Haberi Görüntüle

''DENİZLERDEKİ GÜCÜMÜZE GÜÇ KATACAĞIZ''

İsmail Demir, yaptığı paylaşımda "Artık geri sayıma geçtik! Anadolu gemimizde projenin son aşaması olan deniz kabul testlerine başladık ve çeşitli sistemler için testler icra ediyoruz. Doğrulama ve sertifikasyon faaliyetlerinden sonra envantere alacağımız Anadolu'yla denizlerdeki gücümüze güç katacağız" dedi.

KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı KAAN'a TULGAR geliyor! F-35'teki muadilinin değeri dudak uçuklattı Haberi Görüntüle

''DÜNYA ŞAŞKINLIKLA KARŞILADI''

Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, katıldığı çeşitli yayınlarda TCG Anadolu gemisine ilişkin detaylı bilgiler verdi. Uçak gemisinden insansız hava aracı kaldırma planınını duyurduklarında bunun dünya basını tarafından şaşkınlıkla karşılandığını belirten Demir, Türk Deniz Kuvvetleri için büyük güç çarpanı olacak proje kapsamında TCG ANADOLU'nun 80 SİHA'ya kadar kapasitesi bulunduğunu anlattı. Demir şu ifadeleri kullandı:

"Oyun değiştirici bir konsept. Bir uçak gemisinden uçak kaldırsanız kaç saat havada kalacak o uçak? Fakat bir İHA/SİHA kaldırsanız kaç saat havada kalacak? Şu an ANADOLU tipindeki bir gemiye biraz zorlasanız 80 kadar SİHA koyabilecek durumdasınız. Çok değerli bir hedef gördünüz, 20 tane SİHA ile saldırın, ne olacak yani..."

Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi: İstikamet Suriye! Amerikan ordusunun Türk SİHA'larını vurmak için 'acil' kodlu silah siparişi:... Haberi Görüntüle

''BUNLAR TÜRKİYE'NİN DURMAMASI GEREKEN PROJELER''

Bir İHA'nın tek başına bir şey ifade etmediğini, gözetleme sistemleri ve akıllı mühimmatların da yerli olarak geliştirildiğini kaydeden Demir, Türkiye'nin SİHA teknolojisi geliştirme çalışmalarını asla durdurmaması gerektiğini vurguladıktan sonra şöyle konuştu:

"İHA zincirinde çok küçükten büyüklere kadar bir dizi zincir var, bu artarak devam edecek. TB2 diyorsunuz, TB3 diyorsunuz, AKINCI, MİUS, AKSUNGUR... Arkası geliyor. Bunlar Türkiye'nin durmaması gereken projeler. Sıçrama yaptık, öndeyiz ama yavaşlayan atletin geçilebileceğini düşünürek asla yavaşlamamak gerekiyor." 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading