Yandex Metrica

Son dakika: Bakanlık duyurdu! Şırnak'ta 615 personelle PKK'ya bir abluka daha

Son dakika: Bakanlık duyurdu! Şırnak'ta 615 personelle PKK'ya bir abluka daha

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Şırnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-11 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

Savunma

23.01.2024, 20:02

Son dakika haberleri... İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada,  Şırnak'ta 'Eren Abluka Sonbahar-Kış-11 Şehit Jandarma Teğmen İsmail Can Akdeniz Operasyonu'nun başlatıldığı duyuruldu.

ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her şey bambaşka olurdu ASELSAN Rus ordusuna şov yaptı: Böyle bir aracınız olsaydı her... Haberi Görüntüle

EREN ABLUKA OPERASYONU BAŞLATILDI

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

PKK terör örgütünü ülke gündeminden çıkarmak ve bölgede barındığı değerlendirilen teröristleri etkisiz hale getirmek maksadıyla Şırnak ilinde “Eren Abluka Sonbahar-Kış-11 (Şırnak-Cudi Dağı) Şehit J.Tğm. İsmail Can AKDENİZ Operasyonu” başlatıldı.

Tasarımı ortaya çıktı: İşte Türkiye'nin yeni uçak gemisi! KIZILELMA, TB3 ve HÜRJET orada Tasarımı ortaya çıktı: İşte Türkiye'nin yeni uçak gemisi! KIZILELMA, TB3... Haberi Görüntüle

615 PERSONEL GÖREV ALIYOR

Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı koordinesinde, Şırnak Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanlığı sevk ve idaresinde gerçekleştirilen operasyonda; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucu timlerinden oluşan 615 personel 48 operasyonel tim görev alıyor. 

ÇOK SAYIDA MÜHİMMAT ELE GEÇİRİLDİ

Operasyonun 1’inci gününde; Şırnak Merkez İlçesi Cudi Dağı kırsalında icra edilen arazi arama tarama faaliyetinde tespit edilen (11) adet sığınak ve (10) adet mağara içerisinde;

(7) adet RPG-7 roketatar mühimmatı,
(1) adet şırınga düzenekli EYP düzeneği, 
(3) adet el bombası,
(3) adet havan mühimmatı,
(38) adet tüp,
(160) adet çeşitli çaplarda mühimmat,
(20) adet EYP yapımında kullanılan alıcı verici elektrik rölesi, 
(15) adet fünye,
(55) adet EYP yapımında kullanılan pil,
(19) adet EYP yapımında kullanılan ateşleme sistemi,
(75) adet EYP yapımında kullanılan elektrikli fünye, 
(30) kg EYP yapımında kullanılan gübre,
(3) adet güneş paneli,
(25) kg çeşitli gıda malzemesi,
(2) adet akü,
Muhtelif miktarda gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildi.

Yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen EREN ABLUKA SONBAHAR-KIŞ OPERASYONLARI, halkımızın desteği ile İNANÇLI ve KARARLI bir şekilde başarı ile devam ediyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading