Yandex Metrica

SMO, bildiriyi havadan iletti! Türkiye 'operasyona hazır olun' talimatı verdi

SMO, bildiriyi havadan iletti! Türkiye 'operasyona hazır olun' talimatı verdi

Türkiye'nin, Suriye'nin kuzeyine olası bir harekatı olup olmayacağı konuşulurken, Suriye Milli Ordusunca (SMO) Tel Rıfat'a havadan bir bildiri atılarak, halka işbirliği çağrısı yapıldı ve "operasyon yakın" mesajı verildi.

Savunma

23.01.2024, 18:08

Son günlerde sınır ötesinde artış gösteren saldırıların ardından yeni operasyon olasılığı kuvvetle büyüyor. 

Türkiye'den Hindistan'a 5 savaş gemisi iptal! Yollarına yalnız devam edecekler Türkiye'den Hindistan'a 5 savaş gemisi iptal! Yollarına yalnız devam edecekler Haberi Görüntüle

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN 'KARARLIYIZ' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından Beştepe'deki konuşmasında, Suriye'den saldırıların artış gösterdiğini ve bu saldırıları bertaraf etme konusunda kararlı olduklarını vurgulamıştı. Erdoğan'ın bu açıklamaları ise "Türkiye Suriye'de yeni operasyona mı hazırlanıyor?" iddialarını gündeme getirdi. Diğer taraftan geçen hafta Cuma namazı çıkışında da basın mensuplarına açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Suriye'nin kuzeyinde YPG/PKK cirit atıyor. Bir yere kadar sabrımız devam etti, son olarak da 2 polisimiz şehit oldu. Zaman zaman sivillerden şehit olanları görüyoruz. Bütün bunlara karşı da mücadelemiz çok daha farklı bir şekilde devam edecektir. Terör örgütlerine, ABD'nin oradaki malum güçlerine, rejim güçlerine karşı her türlü mücadeleyi vereceğiz kararlıyız" ifadelerini kullanmıştı.

HABER7'nin haberine göre, İngiliz haber ajansı Reuters'a değerlendirmelerde bulunan Türk yetkililer de Türk Silahlı Kuvvetleri ve MİT'in bu konuda hazırlık yaptığını söyleyerek, Rusya ve ABD ile sürdürülen diplomasinin başarısız olması halinde Türkiye'nin, Suriye'de terör örgütü PKK/YPG'ye karşı yeni bir operasyon yapacağını belirtmişti.

Türkiye destekli Suriye Milli Ordusu (SMO), Tel Rıfat'a havadan bildiri atarak, "Tel Rıfat kentindeki sivillere: Şehir PKK-PYD teröründen temizlenecek. Lütfen çok geç olmadan güçlerimizle işbirliği yapın" ifadelerini kullandı. Operasyon ihtimalinin artmasının ardından Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde SMO'ya mesaj vererek "harekata hazır olun" talimatı gönderdiği ifade edilmişti.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading