Yandex Metrica

Selçuk Bayraktar Rus savaş uçağına bindi, AKINCI TİHA havada takip etti

Selçuk Bayraktar Rus savaş uçağına bindi, AKINCI TİHA havada takip etti

Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan Azerbaycan'da Rus yapımı savaş uçağı MiG-29'a bindi, AKINCI TİHA ona havada eşlik etti.

Savunma

18.03.2024, 02:41

Bayraktar TB2, AKINCI ve KIZILELMA gibi insansız hava araçlarını geliştiren Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, Azerbaycan'da Rus savaş uçağı kullandı.

'TEKNOFEST Azerbaycan' etkinliğine katılmak için Bakü'de bulunan Bayraktar, Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda Azerbaycan ordusuna ait MiG-29 tipi savaş uçağına binip havalandı. Bayraktar'a Hava Pilot Albay Zaur Rüstemov eşlik ederken, festival için 2 bin kilometrelik uçuş sonrası bu ülkeye gelen AKINCI TİHA havada MiG-29 ile birlikte uçtu. Selçuk Bayraktar'ın sosyal medya hesabında paylaştığı görüntüler büyük ilgi çekti. 

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

RUS UÇAĞINI KULLANDI 

Hususi pilot lisansına sahip Selçuk Bayraktar, çift kabinli MiG-29 uçağının pilot koltuğuna Albay Rüstemov ile birlikte oturdu. Savaş uçağı MiG-29 ve Bayraktar AKINCI TİHA'nın Bakü semalarında gerçekleştirdiği kol uçuşu şehirden heyecanla izlendi. MiG-29'a manevralar ve kol uçuşunun bir bölümünde Selçuk Bayraktar kumanda etti.

Savaşta yaptığı görevler nedeniyle Karabağ Madalyası alan Hava Pilot Albay Zaur Rüstemov ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından 30 yıllık işgalin sonlanmasına yaptığı katkı nedeniyle Karabağ Nişanı'na layık görülen Selçuk Bayraktar'ın birlikte gerçekleştirdiği uçuş yaklaşık 1 saat sürdü. Bayraktar ve Rüstemov uçuşun ardından hava üssünde bulunan Azerbaycan Hava Kuvvetleri personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading