Yandex Metrica

SAT-SAS komandoları Bakü'de Katarlı askerler Çanakkale'de

SAT-SAS komandoları Bakü'de Katarlı askerler Çanakkale'de

Türkiye hem Azerbaycan hem de Katar ordusuyla ara vermeksizin askeri talimler icra ediyor.

Savunma

03.04.2024, 10:00

Türk Silahlı Kuvvetleri ile Azerbaycan ordusu arasındaki ortak tatbikatlara bir yenisi eklendi. Türk ve Azeri SAT-SAS komando timleri, Bakü'de atış talimleri yapıyor.

Ortak saldırı ve savunma senaryolarının çalışılacağı tatbikat 12 Eylül'e dek devam edecek.

İki ordu askerlerinin Bakü'de sergilediği kardeşlik görüntüleri izleyenleri gururlandırdı. 

Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin tane daha artar bilemem Çılgın siparişi duyurdu: 300 adet helikopter istiyorlar, rakam kaç bin... Haberi Görüntüle

TURAZ-2021 YAKINDA BAŞLIYOR 

Bakü'de kara birliklerinin tatbikatı sürerken Azerbaycan-Türkiye hava unsurları da yeni eğitimler için Konya'da yerini aldı. Bu seneki TurAZ Şahini Tatbikatı, Türkiye'nin ev sahipliğinde, Azerbaycan Hava Kuvvetleri unsurlarının iştiraki ile 06-17 Eylül tarihleri arasında icra edilecek. Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığında başlayacak TurAZ-2021 için bir grup Azerbaycanlı hava personeli kargo uçağıyla Konya'ya ulaştı. Azerbaycan Hava Kuvvetleri tatbikata 2 adet Mig-29, 2 Su-25 uçakla katılacak.

İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı İsrail Pakistan'ı vurması için Hindistan'a füze yolladı, İngilizler heyecanlandı Haberi Görüntüle

GELİBOLU EĞİTİMİ SÜRÜYOR

Azerbaycan'ın yanısıra Türkiye'nin askeri eğitimler verdiği ülkelerden olan Katar'la da benzer faaliyetler yoğun olarak sürdürülüyor.

Katar Silahlı Kuvvetleri'ne mensup askerler, Çanakkale'deki 18. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda ders görüyor.

Katarlı askerler burada mayın tarama, tank manevraları, zırhlı araç kullanımı ve arazi haritalandırma gibi pek çok konuda kendilerini geliştiriyor. 

Çanakkale'de süren eğitimlere ilişkin görüntüler Milli Savunma Bakanlığı tarafından paylaşıldı. 


 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading