Yandex Metrica

Ruslar yine alay konusu

Ruslar yine alay konusu

Bayraktar TB2'yi vurmayı başardıkları iddiasıyla Rusya tarafından yayınlanan görüntüler bu kez Romanya medyasında alay konusu oldu.

Savunma

03.02.2024, 16:55

Libya, Suriye ve Karabağ’da hava savunma sistemleri (HSS) Türk SİHA’larınca imha edilen Ruslar, operasyonlarda büyük rol oynayan Bayraktar TB2’leri füzeyle vurdukları iddiasıyla bir video yayınladı. Vurulan hava aracının TB-2 değil, Azerbaycan’ın yem olarak kullandığı Antonov An-2 uçağı olduğu anlaşılınca Rusya alay konusu oldu. 

Rus medyasının "Bayraktar TB2'yi vurduk" dediği görüntüler.


Karabağ savaşında Azeri ordusu Ermeni güçlerinin elindeki Rus hava savunma sistemlerinin yerini tespit etmek için hurdaya çıkarılmış çok sayıda An-2 tipi uçağı ‘yem’ olarak kullanmıştı. An-2 uçaklarını tespit ettiğinde aktif duruma geçerek hedefe kilitlenen TOR-M, Pantsir ve OSA hava savunma sistemlerinin yerleri Bayraktar TB2’lerce tespit edilmiş, ardından bu sistemler ROKETSAN yapımı MAM-L füzeleriyle imha edilmişti. Cephede Azerbaycan kuvvetlerine büyük fayda sağlayan bu taktik sırasında An-2’yi kullanan pilotlar, kendilerine füze ateşlendiğini gördüklerinde uçağı paraşütle terk etmişti. 

TB2’Yİ BİR TÜRLÜ VURAMADI
İşte bu olay Romanya basınına da konu oldu. 9K33 OSA füze sisteminin Bayraktar TB-2’yi vurduğu iddiasıyla Rus medyasının yayınladığı video, Romen medyasına göre askeri yetkililerce analiz edildi. Görüntüleri inceleyen analistlere göre Rus OSA sistemi, Bayraktar TB2 SİHA’yı düşürmek için art arda iki füze fırlattı ancak SİHA'yı bir türlü vuramadı. 

Uzmanlar, füze ateşlenmesine rağmen TB2’nin vurulamayışında Bayraktar SİHA’larındaki yüksek performanslı bir elektronik harp sisteminin (EW) etkili olduğunu düşünüyor. Buna göre, füzeler hedefe yaklaştığında Bayraktar’da konuşlu EW sistemi harekete geçiyor ve füzenin elektronik bileşenlerine kısa devre yaptırıyor. Bu yüzden, yem olarak kullanılmış An-2’leri vurabilen Rus sistemleri, hemen ardından gelen Bayraktar TB2’leri avlamayı başaramadı. 

GÜNDÜZ YA DA GECE FARK ETMİYOR
Romen medyası, Suriye, Libya ve Dağlık Karabağ'daki çatışmaların Türk SİHA’ları açısından gerçek bir zafer teşkil ettiğini, sadece Suriye ve Libya cephelerinde en az 23 Pantsir-S1 uçaksavar sistemininin Türk SİHA’ları tarafından imha edildiğini yazdı. Bu, Rus sistemlerinin Türk teknolojisi karşısında ne kadar yetersiz kaldığının kanıtı oldu. Hem Suriye hem de Libya’da kullanıcıların çok güvendiği Rus Pantsir HSS’ler gündüz yahut gece pek çok kez farklı mesafelerden vurulmuştu. 
 


Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'nin İdlib kenti çevresindeki rejim hedeflerini böyle vurmuştu.


Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Rus dronlarını Türk av tüfeğiyle vuracaklar: BTS-12'ye Karadeniz görevi Haberi Görüntüle

İşte Karabağ Savaşı'nda hava savunma sistemlerini imha taktiği...


Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Loading